LK Korzo - donacija za Ukrajinu

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 11 ožujka, 2022 - 13:37

U suradnji s međunarodnom karitativnom organizacijom Depaul International, odnosno, njenom riječkom podružnicom članice Lions kluba Korzo organizirale su i provele još jednu humanitarnu akciju, ovaj put namijenjenu Ukrajini. Uz kratak dogovor i vrlo brzu realizaciju lionsice su prikupile i donirale toplu odjeću, obuću, deke, pelene i higijenski materijal, dezinficijense, maske, rukavice, te hranu, posebno sol, šećer, ulje, konzerve. Prikupljena roba, uredno posložena i popisana, ispunila je dva automobila. U kući utočišta lionsice je primila sestra Veronika, a uz riječi zahvale istakla je kako će donirana roba, preko Slovačke,  biti uručena Depaul organizaciji Ukrajine.

 Inače, riječka kuća utočišta dnevni je centar za beskućnike i ostale marginalizirane osobe, koji pruža cjelovitu pomoć osobama u potrebi. Izgrađena je 2007. godine u sklopu samostana sestara milosrdnica sv.Vinka Paulskog. U Rijeci  na dnevnoj bazi usluge centra koriste  osobe koje su se zbog teških uvjeta života našli na margini društva. Uz pomoć nekolicine zaposlenika i velik broj volontera osigurava im se prehana, dnevni boravak, higijena, psihosocijalna pomoć i savjetovanja, a također, nudi se zdravstvena usluga, pravno savjetovanje ili usluge vanjskog rada. 

Depaul Rijeka, odnosno, kuća utočišta je udruga s kojom će članice LK Korzo i dalje surađivati  pa je i ovaj susret iskorišten da im se uplati 1.500 kuna kao jednokratna pomoć u svakodnevnom radu.