Lionsi Hrvatske od prikupljenih donacija donirali preko 700.000 kn za 6 osnovnih i srednjih škola u Petrinji i Sisku

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 1 srpnja, 2021 - 19:44

Lionsi Hrvatske od prikupljenih donacija donirali preko 700.000 kn za 6 osnovnih i srednjih škola u Petrinji i Sisku

U subotu 26.06.2021 u 11 sati u OŠ Mate Lovrak uz prisustvovanje  Guvernerice D-126 Hrvatska i visokih dužnosnika Distrikta 126 i sisačko – moslavačke Županije , Grada Petrinje i grada Siska uručena je donacijau opremi i nastavnim sredstvima u iznosu od 704.775,39 i to  I. OŠ Petrinja, OŠ Ivana Kukuljevića Osnovna škola  Jabukovac, OŠ Mate Lovraka . Srednja škola Petrinja sve u Petrinji i  OŠ Sela i OŠ Viktorovac iz Siska. Donacija se sastoji od opreme za učionice i kabinete od čega su najznačajnija oprema stolovi i stolice,računala i monitori te pametne ploče.

Na donaciji se zahvalio u ime svih škola Robert Groza ravnatelj 1.OŠ Petrinja kao i predstavnici SMŽ i gradova naglasivši značaj donacija Lionsa za škole ali i sve druge donacije koje su do sada Lionsi darivali ovom teško stradalom području.

Odmah po nesretnim događajima koji su uzrokovani potresom na području Sisačko moslavačke županije Lionsi Hrvatske su krenuli u akciju prikupljanja pomoći za potresom ugroženo područje.

Naša međunarodna zaklada Lions Clubs International Foundation (LCIF) je na naš poziv donirala 10.000 USD za hitnu pomoć stanovništvu i objavila je poziv za pomoć svim članovima Lionsa svijeta i preko koje su stizale uplate iz cijelog svijeta.

Prema procjeni nužnih potreba u prvim danima nakon potresa pristupili smo nabavi i distribuciji mobilnih kućica za privremeni smještaj stradalih od potresa. U kratkom roku uspješno smo nabavili, prevezli i dodijelili 27 mobilnih kućica i 5 kontejnera i ukupno zbrinuli  118 osoba u potrebi na području Petrinje, Gline i Siska.

Također za dio socijalno ugroženih obitelji u Petrinji financirali smo izgradnju 20 novih inox dimnjaka koji su bili potrebni da bi se stanovnici mogli grijati.

Udruženju slijepih Sisačko moslavačke županije osigurali smio 50 % sredstava u iznosu od 75.000 kn za   nabavku kombi vozila za prijevoz njihovih članova koji je neophodan zbog velikih udaljenosti.

A 1.Osnovnoj školi Petrinja smo zajedno sa SMŽ u 50% iznosu od 87.450 kn kupili kombi vozilo za prijevoz učenika, kao i OŠ Jabukovac kombi vozilo u 100.000 iznosu od 129.899.79 kn.

Do sada su Lionsi donirali 2.815.570,58 kn,a sa donacijama nastavljamo i dalje…

Bilo je lijepo biti Lions ove subote u Petrinji…