Lions klub Šibenik odgađa akciju More

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 2 travnja, 2021 - 12:55

Lions klub Šibenik – zbog epidemioloških mjera – odgađa ekološko-edukativnu akciju More,koja je, kako je bilo i najavljeno, trebala biti održana u Šibeniku od 7. do 9. svibnja 2021. godine. Suorganizator akcije je Lions club Lenuci iz Zagreba. Novi termin akcije bit će utvrđen naknadno, a plan je da se ona održi čim za nju budu stvoreni uvjeti, što će, dakako, najviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Ekološko-edukativna akcija More zamišljena je kao kampanja podizanja svijesti kako lokalnog stanovništva, tako i brojih turista, u zaštiti našeg podmorja i obalnog pojasa. Plan je da u toj akciji – uz odrasle –sudjeluju i naši najmlađi, od djece iz vrtića do polaznika  osnovnih i srednjih škola. Oni bi neposredno imali mogućnost čuti od znanstvenika realnu informaciju o štetnosti mikroplatstike i zagađenosti našeg mora. Praktični dio sudjelovanja djece i učenika bi bio da očiste izabranu uvalu, sakupe plastiku i drugi otpad i predaju u komunalnu službu.

 

Projekt je otvoren prema svim zainteresiranim sredinama na obalnom pojasu, rijekama i jezerima tj. može se primjenjivati u svim sredinama koje su zainteresirane za njegovu realizaciju.

 

Članovi Lions klub Šibenik se nadaju da će ovaj projekt biti proveden u sljedećih nekoliko mjeseci te da će se akciji More odazvati brojni hrvatski lionsi, ali i naši prijatelji i braća lionsi iz inozemstva.

 

Tekst i slika: Nikola Urukalo