LIONS KLUB MURSA PROSLAVIO 25.GODINA HUMANITARNOG RADA

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 svibnja, 2023 - 10:41

LIONS KLUB MURSA PROSLAVIO 25.GODINA HUMANITARNOG RADA

Među najboljim i najaktivnijim klubovima u Hrvatskoj je i Lions klub Mursa iz Osijeka koji je u sklopu trodnevnih događanja uz Konvenciju Lionsa Hrvatske održao i svoju proslavu 25.godišnjice humanitarnog rada. U Lions klubu Mursa djeluje 26 članica na dobrobit mnogobrojnih udruga i pojedinaca u lokalnoj zajednici pa i šire kojima je kroz ovih 25 godina bila potrebna pomoć. Na proslavi su predsjednica kluba Dajana Gašo – Sokač i PDG Nada Arbanas, bivša guvernerica Distrikta 126 Hrvatska prikazali mnogobrojne akcije od kojih je jedna od najvećih za kupovinu aparata za djecu u humanitarnoj akciji„Budućnost se piše kada dijete diše“ -  Noa za male borce  i prikupile financijska sredstava u iznosu od 249.750,00 kuna potrebnih za kupovinu NO-A  uređaja za doziranje dušikovog monoksida Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC Osijek.

Kroz prezentaciju je prikazano bezbroj akcija kluba kroz svih 25.godina sa kojima je LC Mursa dala veliki doprinos D-126 i svojoj lokalnoj zajednici i za to zaslužila Pečat grada Osijeka i Povelju za humanitarno djelovanje Osječko – baranjske županije.

Sve to ne bi bilo moguće da ove prekrasne žene ne veže jedno veliko prijatelstvo i zajednišvo koje se vidjele i u organizaciji ove Konvencije i na tome im VELIKO HVALA.

Na svečanoj sjednicu u klub su primljene i tri nove članice što je veliki dobitak za njegovu budućnost.

Na svečanosti je sopranistica Iva Herman s akademije za umjetnoist i kulturu u Osijeku koja je i stipendistica LC Mursa otpjevala himne Hrvatske i Lionsa i dvije prigodne operne arije.

Na kraju su mnogobrojni klubovi pojedinci čestitali Mursicama na velikom jubileju i uručili poklone i donacije za njihovu novu humanitarnu akciju namijenjenu KBC Osijek.

Proslava je nastavljena uz prigodnu večeru.