LIONS D-126 DONIRALI SREDSTVA ZA DVA VOZILA ZA PRIJEVOZ UČENIKA OŠ-A U PETRINJI

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 26 travnja, 2021 - 16:07

LIONS D-126 DONIRALI SREDSTVA ZA DVA VOZILA ZA PRIJEVOZ UČENIKA OŠ-A U PETRINJI

Guvernerica Lions Distrikta 126 Hrvatska Vinka Mitrović je u subotu 24.04.21 g. uručila vrijednu donaciju dva kombi vozila za potrebe dvije škole s petrinjskog područja. Jedno kombi vozilo je uručeno ravnatelju I. osnovne škole Petrinja Robertu Grozi, a drugo Ravnateljici Osnovne škole Jabukovac Jadranki Novak.

Vozilo za I. Osnovnu školu Petrinja je sufinancirala i Sisačko – moslavačka Županija i Caritas SMŽ.

 Vesna Boinović Grubić, GST Distrikta 126 se zahvalila lokalnim Lionsima što su prepoznali one kojima je pomoć potrebna, a ravnatelji su se zahvalili na primljenoj donaciji.

O značaju ove donacije za ove škole govorio je i Pročelnik za prosvjetu SMŽ Dorjan Vlahov i zahvalio Lionsima što su podržali i donirali izuzetno vrijednu donaciju za ova vozila.

Humanitarna organizacija Lions pokazala je veliko srce i uz pomoć članova sa svih strana svijeta prikupila više od 3,5  milijuna kuna za žrtve katastrofalnog potresa koji je pogodio Banovinu. Zajedničkom brzom reakcijom  na potresom stradalom području Banovine, obiteljima u potrebi donirana su 32 mobilna objekata i 2400 jedinica gotove konzervirane hrane, financirana je  izgradnja 20 novih inox dimnjaka koji su bili potrebni da bi se stanovnici mogli grijati, te uz ostale  donatore u akciji „ I mi živimo tu „ kombi vozilo za potrebe Udruge slijepih Sisačko- moslavačke županije.

Uz sredstva koja su prikupili pojedinačno članovi Lionsa i klubovi u D-126 Hrvatska te njihovi prijatelji, velike financijske donacije su stigle od Lions članova, klubova i Distrikta iz Austrije, Belgije, Bugarske, Irske, Italije, Izraela, Liechtensteina, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i drugih zemalja.

Međunarodna zaklada Lions Clubs International Foundation (LCIF) donirala je 10.000 američkih dolara na ime urgentnog Granta koji se odobrava područjima zahvaćenim prirodnim nepogodama.  Temeljem  pozivnog Granta LCIF- lions fondacije odobrena su sredstva za obnovu postradali  područja u iznosu od 52 000 eura koja će se utrošiti će se za projekt obnove i opremanja  osnovnih škola: 1.OŠ Petrinja, OŠ Viktorovac Sisak, OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, OŠ Jabukovac Petrinja, OŠ Sela Sisak i Srednja škola Petrinja.

Osim nabavljenih i već uručenih donacija , mnogi članovi Lions klubova iz cijele zemlje i  dalje obilaze potresom oštećena područja, brinu o obiteljima smještenim i donacijskim kučicama i kontejnerima sudjeluju u mnogim drugim  aktivnostima pomoći stanovništvu, te dopremom i dostavom roba potrebnih ljudima toga područja kojima je potres u tren oka promijenio dotadašnje živote.

Lionsi su dali veliki doprinos potresom ugroženom području Sisačko – moslavačke županije i još će dati.