LIONS CLUB OSIJEK URUČENA DONACIJA ZAJEDNICI CENACOLO

Slika korisnika DINKO BUKVIĆ-BULJUBAŠIĆ
DINKO BUKVIĆ-BU... 14 lipnja, 2024 - 09:49

Već su po ustaljenoj tradiciji, članovi Lions cluba Osijek, u ponedjeljak 10.06.2024. uručili vrijednu donaciju Zajednici Cenacolo, katoličkoj laičkoj zajednici za izlječenje mladih od ovisnosti zajedničkim životom, radom i molitvom.

Prigodna svečanost upriličena je ispred obitavališta štićenika ove Zajednice u Aljmašu, prilikom koje su mladi članovi Zajednice u iskrenim govorima prezentirali svoj životni put, vlastito iskustvo oslobođenja od ovisnosti. Posebno je inspirativno bilo svjedočanstvo Zorana iz Splita, dok je posebno ukusan bio domaći sok od višnje napravljen od vlastitih voćaka te vlastitim radom članova Zajednice.

Nakon razgovora krenulo se u obilazak Zajednice te su Lionsi bili ugodno iznenađeni organizacijom i opremom posebice brojem domaćih životinja (zečevi, patke, guske, svinje, kokoške, koze…). Vrlo brzo su se uz smijeh i odobravanje pojavile nove ideje o suradnji i mogućem “iznajmljivanju” domaćih životinja (jarića, zečića) za podizanje atraktivnosti različitih aktivnosti Lions kluba Osijek i njihovih članova, a posebno onih usmjerenih djeci.

Prikupljena sredstva, donacija obuhvaćaju novčanu pomoć od humanitarne akcije Lions cluba Osijek prikupljenih prodajom pokladnica u veljači 2024. Ukupna vrijednost ovogodišnje donacije iznosi 1.050,00 EUR.

Simboličan ček s naznačenim iznosom donacije, uručio je tajnik Lions cluba Osijek Igor Stojković duhovniku Zajednice vlč. Ivanu Juriću. Stojković je tom prigodom istakao zadovoljstvo Lionsa što su i proteklih godina potpomagali aktivnosti Zajednice Cenacolo. Posebno ga raduje što će dio sredstava od ranijih donacija kao i sredstva od ove donacije biti utrošena za pribavljanje novih jarića te opremanje nastambi za koze čime Zajednica ostvaruje mogućnost pravljenja svog kozjeg sira i mlijeka. Obećao je da će Lions club Osijek i ubuduće njegovati ovu uspješnu međusobnu suradnju.

Zahvaljujući na donaciji vlč. Jurić istaknuo je kako su Lionsi prepoznali potrebe i već dugi niz godina potpomažu Zajednicu Cenacolo te iskazao nadu da će tako ostati i u budućnosti.

Služimo!