LC Zagreb i LC Novo Mesto donirali mjerni sustav za snimanje krvnog tlaka Ambulanti Jabukovac koja je dio ustanove Dom zdravlja Petrinja

Slika korisnika Janko Gogolja
Janko Gogolja 27 ožujka, 2021 - 23:58

Delegacija LC Zagreb, predvođena s predsjednikom kluba Krunoslavom Šimatovićem posjetila je 27. ožujka 2021. godine Ambulantu Jabukovac koja je dio ustanove Dom zdravlja Petrinja te uručila donaciju mjernog sustava za snimanje 24/48 sata krvnog tlaka „Mobil-O-Graph ABPM“ zajedno s prijenosnim računalom i printerom te odgovarajućom programskom opremom. Nabavka mjernog sustava organizirana je od LC Zagreb na inicijativu, i uz pomoć, liona dr. Damira Jurinovića sukladno iskazanoj potrebi od liječnika i medicinske sestre odgovornih za rad Ambulante Jabukovac. Ova donacija je financirana u cijelosti iz novčanih donacija LC Novo Mesto i LC Zagreb te donacije prijenosnog računala od društva Setcor d.o.o.     

Ambulanta Jabukovac se nalazi 12km južno od Petrinje i brine se za oko 600 zdravstvenih osiguranika Jabukovca i okolnih mjesta. Liječnik dolazi dnevno na nekoliko sati. Zgrada ambulante je oštećena u potresima te je neupotrebljiva. Rad ove ambulante, neophodne za okolno stanovništvo organiziran je u novopostavljenom kontejneru, veličine desetak m2.

Uručivanju donacije je bilo prisutno nekoliko pacijenata iz okolnih kuća, kao i dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Donacija je primljena s velikim zadovoljstvom i zahvalnošću. Članovi LC Zagreb ponudili su svoju buduću stručnu, poslovnu i svekoliku pomoć u budućem pomaganju stradalog područja.

Služimo !

LC Zagreb i LC Novo Mesto