LC Zadar „Za ljepši Uskrs svima“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 2 travnja, 2015 - 22:09

Zadarski su Lionsi i ove godine, uoči Uskrsa, obradovali brojne svoje sugrađane teškog imovinskog stanja. U svojoj tradicionalnoj akciji  «Za ljepši Uskrs svima» bogatim su paketima darivali 26 obitelji s ukupno 113 članova, među kojima je  čak 79 djece. Sve te obitelji žive od socijalne pomoći i u evidenciji su  gradskog Odjela za socijalnu skrb.

U paketima se i ovoga puta našla hrana bez koje je teško zamisliti uskršnje blagdane – svježa i konzervirana riba, šunke, pogače jaja, mlijeko, ulje, brašno i šećer, voće, riža i tjestenina, keksi, čokoladna jaja i zečići te razna sredstva za osobnu higijenu i čišćenje.

-         Meni je ovo dosta pomoglo, imamo što za skuhati. Tata je bez posla, mama radi, ali je sada u bolnici. Lijepa je ovo akcija i dobro je što su odlučili pomoći nam na ovaj način, jako sam sretan –kazao je novinarima 12-godišnji dječak koji je po pakete došao s tatom.

-         Nemam riječi kojima bih se zahvalila – izjavila je gospođa koja s bolesnim sinom živi s primanjima od 1.000 kn mjesečno.

Akcija koju Lions klub Zadar provodi već godinama, uobičajeno počinje malonogometnom utakmicom.  Ove  godine su im se na sportskom terenu pridružili novinari iz brojnih zadarskih redakcija i nakon utakmice zajedno s Lionsima i gledateljima dali prilog za akciju. Uobičajeno, pomogli su  i donatori, a završni i najljepši dio akcije odigrao se 1. travnja koji je ove godine mnogima dao razlog za osmjeh. Zadarskim je Lionsima to bila  najljepša nagrada za uloženi trud.