LC Zadar za ljepši Uskrs 16 obitelji

Slika korisnika Tomislav Košta
Tomislav Košta 27 ožujka, 2024 - 21:18

Lions klub Zadar je i ove godine, u danima Velikog tjedna, donio radost u 16 zadarskih obitelji čija primanja, inače, ne omogućuju pripremanje, mnogima uobičajenog bogatog, blagdanskog stola. Zahvaljujući Lionsima te će obitelji za Uskrs i u danima do njega, imati dovoljno  brašna, šećera, ulja, tjestenine, riže, šunki, konzervirane i svježe ribe, pogača, keksa i čokolada. Sve je to, kao i sredstva za čišćenje i osobnu higijenu,  bilo u paketima što su im zadarski Lionsi uručili u srijedu.

Riječ je o tradicionalnoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“  koju Lions klub Zadar provodi već 18 godina. Nisu preskočene ni godine korone u kojima su tadašnja predsjednica kluba Mirjana Belić sa suprugom te tajnik kluba Sanjin Stošić, pakete odnosili do kućnih vrata. Ove je godine podjela organizirana u garaži aktualnog predsjednika Tomislava Peričića i nikome takav skroman ambijent nije smetao. Dapače, svi su, odlazili s velikim osmjehom a radost je bila obostrana.

Riječ je o obiteljima koje u gradskom Upravnom odboru za socijalnu skrb i zdravstvo vode kao socijalno najugroženije u Zadru. Mahom su to samohrane majke s jednim, dvoje ali i četvero, pa i petero djece od kojih su neka teško bolesna. Neke od njih, na žalost, već dugo dolaze po ove pakete čekajući, kako kažu, s nestrpljenjem i veseljem poziv Lionsa.

Ukupna vrijednost paketa je oko 1.300 eura  a uz sredstva članova Lions kluba i njihovih prijatelja do tog se iznosa došlo zahvaljujući i vrijednim donacijama Bakmaza, Cromarisa, Mardešića i Tvornice kruha, tvrtki koje već godinama sudjeluju u toj akciji Lionsa vodeći se načelom da je dobro činiti dobro.

Zahvaljujući svemu tome, preostali dani Velikog tjedna i sam Uskrs, u 16 će najsiromašnijih zadarskih obitelji s ukupno 55 članova, proteći sretnije i mirnije.