LC Zadar: Novi članovi i humanitarna akcija

Slika korisnika Sanjin Stošić
Sanjin Stošić 6 veljače, 2022 - 21:12
Novi članovi i humanitarna akcija

Zadarski Lions klub bogatiji je za troje članova. Klubu i cijeloj lajonističkoj zajednici pridružili su se Nela Šarić, Tomislav Košta i Hrvoje Petričić. Prisegu su dali na skromnoj, ali lijepoj i veseloj svečanosti, u nazočnosti zadarskihLionsa predvođenih predsjednikom Nikšom Milićem, Lionsa iz susjednih im dalmatinskih klubova te guvernera Joze Berečića koji im je uputio srdačnu dobrodošlicu u lajonističku obitelj. Uz njega, na svečanosti su bili GLT koordinator Robert Vulić, predsjednica Regije Jug Ivana Vulić i predsjednik Zone Ante Bašić.
U toj je prigodi organizirana i i humanitarna akcija, a prikupljena sredstva uz ona pristigla od pojedinih hrvatskih Lionsa i klubova kao i prijatelja članova zadarskog kluba, otišla su obiteljima dvoje teško oboljele zadarske djece.Riječ je o sedmogodišnjoj djevojčici Lei s tumorom očnog živca koja redovito mora odlaziti u Zagreb na kemoterapije. U drugoj obitelji je 15-godišnji Karlo koji je zbog osteosarkoma operiran već dva puta i na terapije također putuje u Zagreb. Zbog čestih putovanja i boravka u Zagrebu pri čemu naknada koju dobivaju ne može pokriti ni manji dio troškova, obje obitelji su u potpunosti financijski iscrpljene. Dodatna sredstva potrebna su im za nabavke skupih pripravaka za jačanje organizma i krvi kako bi se kemoterapije mogle provoditi.
Sredstva prikupljena u ovoj akciji olakšat će im, makar na kratki rok, tešku financijsku svakodnevnicu i pokazati ljudsku i humanitarnu dimenziju lajonističkog djelovanja.