LC Osijek druženje s djecom iz Centra Klasje Osijek

Slika korisnika DINKO BUKVIĆ-BULJUBAŠIĆ
DINKO BUKVIĆ-BU... 20 svibnja, 2024 - 14:19

Djeca i odgojitelji iz Centra Klasje su provela lijep dan u druženju s članovima Lions kluba Osijek na kući za odmor i zabavu Party house Ranch Osijek.

Klasje je ustanova koja skrbi o djeci izvan vlastite obitelji i bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Nasljednik je Huttler – Monsprenger sirotišta koje je počelo s radom još davne 1870. godine što pokazuje da postoji duga tradicija organizirane skrbi o djeci u gradu Osijeku.

Djeca su naša budućnost, temelj našeg društva, a dobrobit djece je ulaganje u opće dobro. Lions club Osijej ovim projektom nastoji pomoći djeci bez roditeljske skrbi da iskoriste sve svoje mogućnosti te im uljepšati bar jedan dan, dan koji će prepričavati.

Termin druženja je bio 19.05. nedjelja od 10 sati do 15 sati, a sudjelovalo je 23 djece i 4 odgojitelja. Primjećen je rast broja djece u odnosu na prošlu godinu što nas veseli.

Za djecu i odgojitelje su bile pripremljene animacijske igre s djecom koje su uključivale tri višesatne aktivnosti:

  1. igre Olimpijade starih sportova na igralištu od umjetne trave,

  2. jahanje mehaničkog rodeo bika

  3. paintball  za djecu

Nakon,ali i između pojedinih aktivnosti djeca i odgojitelji su imali prilike okrijepiti se pićem te pojesti vrhunske delicije s roštilja spravljene od vrhunskih gurmana, članova Lions cluba Osijek.

Djeca školske dobi, štićenici Centra za djecu bez odgovarajuće roditeljske potpore, ali i dio odgojitelja su tijekom aktivnosti trčali u jutenim vrećama, povlačili uže, gađali alku u tačkama. Nakon toga su jahali mehaničkog rodeo bika te odigrali nekoliko igara, borbi u paintballu.

Uostalom fotografije i osmijeh djece najbolje govore o tome kako nam je bilo zajedno.

Tijekom aktivnosti je jedan dio članova kluba Lions sudjelovalo u aktivnosti animacije s djecom, dok je drugi dio članova pripremao mirisne delicije s roštilja te piće za mališane iz Klasja.

Pomaganje bližnjem, pomaganje slabijima i podrška onima koji ju trebaju temelj je etičkog kodeksa Lionsa, radujemo se stoga već sada novom dolasku na tradicionalno svibanjsko druženje djece Klasja s članovima Lions kluba Osijek.

U duhu prijateljstva vas pozdravlja ekipa iz Lions kluba Osijek.

Služimo!