LC NOVIGRAD U AKCIJI „ZASADIMO MILION STABALA“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 30 prosinca, 2011 - 13:43

Članovi Novigradskog Lions cluba su u subotu, 17.12.2011.  bili dio svjetske akcije  „Zasadimo milion  stabala“ pokrenutu od strane Internacionalnog predsjednika  LCI. Do listopada t.g. već je zasađeno oko 3  miliona stabala,pa je početni cilj podignut te bi trebao  dostići  5 miliona stabala.

                        LC Novigrad je posadio  5 stabala-breze  u  okružju Novigradske sportske dvorane, 5 lješnjaka – u komuni  Cenacolo  (Štroligarija) i 5 stabala na šetnici Vladimira Gortana  u Umagu.

                        U subotu  se akcija  uspješno provela u  komuni Cenacolo   sadnjom lješnjaka kojima  se doprinijelo povećanju njihovih voćnjaka, maslinika,  i silnih vrtova povrća koji sami obrađuju i od toga  žive. U toj akciji su im se pridružili i članovi LC Poreč na čelu sa guvernerom distrikta Jusufom Šehanovićem.

                        Pored toga,  lionsi su svojim  doprinosom htjeli uljepšati  već prelijepi kapitalni objekt  na ulazu u sam Grad , sportsku dvoranu. Lionsi su svoju akciju  okončali  razgledom interijera  dvorane i toplim čajem u samom predvorju iste  gdje se predsjednik Ivan Hrnčić najtoplije zahvalio svim  sudionicima akcije.