LC Nasta Rojc, Dama i Vitezovi Reda sv.Jurja surađuju u korist Dječjeg vrtića Petrinjčica

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 22 travnja, 2021 - 22:46

LC Nasta Rojc, Dama i Vitezovi Reda sv.Jurja surađuju u korist Dječjeg vrtića Petrinjčica

U petak, 16.04.2021. organiziran je od strane Dama i Vitezova Reda Sv. Jurja, Europskog Viteškog reda kuće Habsburg-Lothringen iz Austrije prijevoz humanitarne pomoći u sklopu pomoći za stradale od potresa u korist Dječjeg vrtića Petrinjčica.Ideju je imala jedna Dama, koja je istovremeno i Dama RSJ i članica Lions kluba “Nasta Rojc”Bjelovar..

Dječjem vrtiću Petrinjčica dostavljeno je preko 150 paketa u kojima su se nalazile živežne namirnice dužeg vijeka trajanja, deterdženti i higijenske potrepštine ali i lap-topi i uredski materijal za zaposlenike. Za djecu su dodatno nabavljene bojanke, bojice, dječje igračke i slično,.. 

Ovo je donacija Dama Reda sv. Jurja koje rade na području Republike Hrvatske i ostalih europskih zemalja u kojima Red ima svoje Komturaje. Donacija je krenula iz Beča preko Graza i Zagreba da bi bila dostavljena u Petrinju a madžarski Komtur i Vitez Reda sv. Jurja dovezao je donaciju osobno. 

Ovo je početak nove suradnje između Dama i Vitezova Reda sv. Jurja sa glavnim sjedištem u Austriji  i Lions Cluba Hrvatska.