LC Mursa: Volontirati i pomagati starijima znači služiti zajednici

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 22 srpnja, 2015 - 08:25

Lions klub Mursa ponovno provodi vrijedan projekt volontiranja u sklopu Povjerenstva za brigu o osobama treće životne dobi. Ovaj puta naša vrijedna članica, dr. Vesna Samardžić već nekoliko mjeseci posvećuje svoje slobodno vrijeme starijim osobama u tri sela naše Županije: Vladislavcima, Dopsinu i Hrastinu. Uz dogovor Lionsa i Crvenoga križa Osijek, dakle zajedničke ideje, Vesna je preuzela  obvezu dolazaka u ta tri sela kako bi starijim i nemoćnim osobama izmjerila tlak, šećer u krvi, posjetila nepokretne u njihovim domovima, dala savjet i uputila ih na dalje pretrage ukoliko je to potrebno. Vrlo brzo u selima je zavladalo pozitivno ozračje jer se pročulo za doktoricu Vesnu i njezinu spremnost za pomoć.

Bilo je tu različitih pitanja, ne samo o bolestima, već znatiželje o našoj zastavi i Lionsima, a Vesni je bilo drago objasniti da lionsi jednostavno služe tamo gdje je potreba. Nekima baš nije bilo jasno da ne trebaju ništa platiti, da doktorica koristi svoje slobodno vrijeme, svoj osobni automobil, trakice za šećer i ostale nužne uređaje kako bi olakšala život starijim osobama u jednoj ruralnoj sredini gdje liječnička i ljekarnička skrb nije tako lako dostupna. Za našu Vesnu i naše članice, njezino iskustvo je dragocjeno, a zadovoljni osmijeh bakica nakon pregleda, najbolja je nagrada  za uloženi trud. Brinuti o starijima i nemoćnima, pružiti im pomoć i razumijevanje za njihove teškoće, znači unijeti radost u njihove živote.

Kada k tome Vesna uspije nabaviti  najfinije čokolade i slatkiše i to u zaista velikoj vrijednosti i količini, onda se moramo radosno nasmijati. Bilo je tu biranih čokolada i slatkiša koji su podijeljeni u Domu za starije psihički oboljele štićenike i  majke s djecom u Skloništu za zlostavljane obitelji. Posebnu slatku nagradu za uspjeh u školskoj godini, dobili su učenici Osnovne škole „Mate Lovrak Vladislavci“. Žitelji sela Vladislavci, Hrastin i Dopsin  su bili oduševljeni doktoricom Vesnom i Lionsima, a djeca su brzo riješila svoju nagradu. Bravo Vesna!