LC Libertas i LC Sveti Vlaho obilježili Dan bijelog štapa svečanom promocijom slikovnice „Novogodišnja čarolija“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 listopada, 2014 - 19:29

Dana 15.listopada u Dubrovniku su LC Libertas i Sv.Vlaho obilježili Dan bijelog štapa svečanom promocijom slikovnice „Novogodišnja čarolija“ autorice Irje Jerković,namijenjene slijepim i slabovidnim osobama. Svečanost je održana u prelijepo obnovljenom ljetnikovcu Bunić-Kaboga uz prisustvo najviših dužnosnika D-126 Hrvatska Guvernera Daria Bognola,PDG-a Matka Vetme i tajnika kabineta Zlatka Janković-Miloš te gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića te zamjenika Župana Dubrovačko – neretvanske županije. Na događanju su bili prisutni drugi klubovi iz regije LC Ploče i LC Narona iz Metkovića kao i udruge slijepih iz Dubrovnika.

„Novogodišnja čarolija“ je knjiga koja će slijepima i slabovidnima dočarati priče za djecu ali i odrasle u kojima se pojavljuje raznolik morski svijet na jedan čaroban način koji nisu mogli doživjeti do sada. Prvi primjerci knjige će završiti u knjižnicama za slijepe u Hrvatskoj i BIH.

Predivan događaj ispunjen sa emocijama naročito u trenutku kada je Fani Antičević čitala ulomke iz knjige na brailovom pismu. Bravo za Lionse Dubrovnika.