LC Korzo - volontiranje u dječjem domu

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 svibnja, 2023 - 21:24

- U Lions klub Korzo sam ušla jer sam znala da ću pomagati tamo gdje ja to najbolje znam i mogu, a to je područje zdravstvene pomoći, odnosno, terapije prilagođene osobama svih životnih dobi, od beba do starijih, rekla je naša članica Vlasta Gregurić Karabegović, diplomirani osteopat, viši fizikalni terapeut i shiatsu praktičar.

Kako je rekla tako je i učinila pa je naša lionesa krenula put Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, ali podružnica u Rijeci, u kojem su smještena djeca napuštena od svojih roditelja.

 U domu već nekoliko godina baš i nema takve terapijske pomoći pa je Vlasta došla kao izuzetno vrijedno "terapijsko srčano i toplo čudo" koje će dva puta tjedno volontirati u domu. Na malenim korisnicima vodit će neurorazvojne vježbe , to je dio iz fizioterapeutskog dijela pomoći, a dječica će imati i kraniosakralnu terapiju. Kako kaže Vlasta to je super za malene jer se tom vrstom terapije potiče prirodni mehanizam zdravlja koji će ubrzati njihov motorički razvoj.

Vlasta Gregurić Karabegović s puno poštovanja govori o djelatnicama doma, jer kako kaže,  one se toliko trude, u njihov svakodnevni posao utkano je puno ljubavi, brige i pažnje za te malene koji imaju roditelje, no, na žalost oni ne brinu o njima. Kako je malenim korisnicima Doma takva pomoć izuzetno potrebna naša Vlasta pokušat će, u taj terapijski posao, uključiti još volontera iz svoje struke budući da su potrebe velike, nužne i hitne .