LC Korzo Rijeka i LC Zarja Maribor potpisali Povelju o bratimljenju

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 svibnja, 2023 - 10:49

Naš cilj suradnje bit će u organizaciji i provedbi jednog ili više zajedničkih humanitarnih događaja godišnje, s naglaskom na dobrotvornoj povezanosti i prijateljstvu među klubovima naših gradova, te širenju međunarodne poruke mira i integracije koje donose lions klubovi dva distrikta i dvije prijateljske države, stoji u Povelji o bratimljenju koju su potpisale dvije predsjednice iz dva lions kluba. To su učinile Ljiljana Škugor, kao predsjednica Lions kluba Korzo iz Rijeke i Liljana Adanič, predsjednica Lions kluba Zarja iz Maribora.

Svečanom potpisivanju povelje, uz članice klubova, prisustvovali su guverner Distrikta 126. Hrvatska Alek Konić i guverner Distrikta 129. Slovenija Radovan Pušnar, te budući guverner za 2023./24. godinu hrvatskog distrikta Milorad Stanić.

Pozdravljajući sve prisutne Škugor je navela : -  Potpisivanjem povelje o bratimljenju objedinit ćemo naše snage u humano društvenom razvoju gradova u kojima živimo i djelujemo, kroz projekte i akcije koje inače, lionsi provode vođeni motom da povezani pomažemo. Zajedno ćemo lakše moći rješavati nagomilane probleme u našim lokalnim sredinama, bit ćemo klubovi u kojima djeluju posebne žene, različitih iskustava i generacijskog koda, ali istih želja, mogućnosti i ciljeva što nam daje energiju, srčanost i nadasve toleranciju u današnjim, itekako, teškim i zahtjevnim vremenima, rekla je Škugor.

Predsjednica mariborskog kluba Liljana Adanič je istakla da se veseli što će zajedno s riječkim članicama izmjenjivati dobru praksu raznih vrsta pomoći,dobiti ideje za nove akcije i zajedničko djelovanje. Mi smo ponosne na naš projekt donirane hrane što je najveći donatorski posao na razini države, a upravo smo počele s pilot projektom, odnosno, programom pregleda vida starijih osoba u domovima za stare, rekla je Adanič, naglasivši  posebno da je sretna što se bratimljenje događa u Rijeci i s klubom u kojem djeluje isti broj žena kao  u LK Zarja.

Sve su prisutne pozdravili guverneri Konić i Pušnar izrazivši veliko zadovoljstvo s radom oba ženska kluba u kojem je čin bratimljenja početak jedne lijepe suradnje između dva grada i dvije države.

Nakon toga uslijedilo je potpisivanje povelja i izmjena prigodnih darova. Večer je nastavljena u srdačnom, prijateljskom i više nego inspirativnom druženju, praćena zvucima gitare Daniela i Valtera s hrvatskim i slovenskim popularnim pjesmama. Bio je to, zaista, divan susret gdje su zajednički jezik našle članice iz dva ženska lions kluba koje povezuje ljubav za čovjeka i potreba da se pomogne, a to lionese Zarje i Korza rade već punih petnaest godina.