LC Korzo - predaja police životnog osiguranja i primanje novih članica

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 24 svibnja, 2021 - 13:11

Uručivanje police životnog osiguranja, primanje tri nove članice, predaja lanca novoj predsjednici kao i priznanje Excellence Award predsjednici iz 2019./20. godini, te niz većih i manjih humanitarno volonterskih akcija, rezime je  protekle lions godine koja se odvijala u izuzetno teškim pandemija uvjetima, no, za članice Lions Cluba Korzo to nije bilo teško jer su se svi dogovori i sastanci pripremali brzo, konkretno i jasno, bilo putem vibera ili zoom aplikacije. Tako je i prvi sastanak "u živo" imao bogat dnevni red, a veselje i radost članica što su se uspjele okupiti bilo je srdačno i  konstruktivno pa je i terasa s pogledom na more u Villi Ružić bila još jedan doprinos uspješnoj i nadasve zanimljivoj lions godini.

Pozdravljajući prisutne, među kojima su bile predsjednica Regije Zapad Jadranka Katarinčić i predsjednica Zone Senka Šubat, predsjednica LC Korzo Branka Crnković podsjetila je na akciju kluba što traje od 2013. godine kada je odlučeno da će se jednoj djevojčici iz Dječjeg doma Braća Mažuranić iz Novog Vinodolskog uplaćivati godišnja premija životnog osiguranja. Ta djevojčica izrasla je u divnu mladu osobu, danas studenticu koja će uskoro završiti fakultet, a mi joj uručujemo novčani bon na 45.000 kuna. U razdoblju od dvije godine mjesečno ćemo joj uplaćivati 250 eura. Želimo joj uspjeh, radost i svu sreću u životu koji je pred njom, rekla je Crnković.

O tome kako se krenulo s uplaćivanjem premije govorila je tajnica Marina Seiler, naglasivši da je akcija provedena u suradnji s nacionalnom Zakladom Vaša pošta. Projekt je pokrenut jer štićenici domova nakon završenog školovanja i navršene 18 godine moraju napustiti dom i započeti samostalan život bez podrške obitelji i društva, bez posla i sredstava za život pa ostaju prepušteni sami sebi. Da bi se mladima olakšao ulazak u svijet odraslih za svako dijete pronađu se donatori i osigura pomoć. Kako su lionsice Korza, istakla je Seiler, prepoznale taj program, odlučile su se uključiti i rezultat je ova današnja predaja police osiguranja. LC Korzo se prvi uključio u akciju pa će biti nositelj projekta za Lions organizaciju i na taj način će bitno pomoći širenju ove plemenite ideje. Ovom prilikom poručujem predstavnicima drugih lions klubova - pridružite nam se u ovoj plemenitoj misiji i pružite djeci priliku za sreću, sjetite se da su njihovi životi tek počeli i da im vaša pomoć doista može promijeniti sudbinu, rekla je Marina Seiler.

U nastavku prisutne je lionsice pozdravila Jadranka Katarinčić. Spomenula je da se kvalitetnim radom, unatoč korona godini, podiže motivacija ljudi, a u regiji sa 11 klubova i 250 članova, ima potencijala i mogućnosti za još više aktivnosti. Svi smo dobri, ali neki su izvrsni kao vaš klub. Prijavili ste 20 akcija, najviše, a istodobno spadate i u najveće klubove sa više od 30 članova. Vi ste klub - top i to treba reći, budite ponosne  na sebe i samo tako nastavite, navela je Katarinčić.

Lions Club Korzo na terasi Ville Ružić povećao je svoje članstvo. U klub su primljene tri nove članice i to Emira Đanović Filipović, Nađa Mađarević i Sara Bermanec. Uz njihove sponzore Ester Gallo, Krasnu Humski i Lidiju Starčević pročitane su prisege, i time je klub postao najveći, broji ukupno 35 članica.

Branka Crnković uručila je Branki Mencer prestižnu Lions nagradu  značku EA za 2019./20. godinu. Crnković je dodijelila zahvalnicu i financijsku donaciju našem domaćinu Theu de Canzianiju koji nas je s nekoliko rečenica podsjetio na burnu i znamenitu prošlost poznate riječke vile. 

Sadašnja predsjednica Branka Crnković, na kraju našeg formalnog druženja, predala je i lanac novoizabranoj predsjednici za 2021./22. godinu Jadrani Pende. Uz dodjelu darova i cvijeća, Pende je zahvalila Crnković na proteklom radu u ovoj teškoj godini, a kao prosvjetni djelatnik primopredaju i ozbiljnost sastanka završila je riječima - veći razred od vas nisam imala.