LC Korzo - predaja lanca novoj predsjednici

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 20 svibnja, 2022 - 19:33

 - Kako birati riječi za opisati ovu lions godinu koja nam je počela u Villi Ružić, "borila" se s koronom i neizvjesnim "pandemija danima", pa sve do danas kad smo se okupile na svečanoj večeri da i službeno privedemo kraju ovo naše i kratko i dugo vrijeme. Tim je riječima predsjednica Lions Kluba Korzo Jadrana Pende počela svečanost predaje lanca novoj predsjednici Ljiljani Škugor za lions godinu 2022./23. te predaju najvišeg priznanja u lionizmu   Melvin Jones našoj dugogodišnjoj i istaknutoj članici Krasni Humski. Uspješno smo organizirale cijeli niz humanitarnih akcija, pomogle smo  mnogim udrugama i obiteljima, nastavila je Pende, naglašavajući  da smo  se kroz 14 godina unatoč  skromnim sredstvima, iskazale kao prave lavice. Sve znamo što smo učinile pa ću samo kratko nabrojiti nekoliko bitnih akcija u kojima smo pomagale financijski i materijalno, a  kreću se od simboličnih darova do značajnijih novčanih  izdvajanja. Kroz te aktivnosti skupljale smo i darovale odjeću, obuću, hranu, higijenske i kozmetičke proizvode, te fizikalna i ortopedska pomagala. U proteklom razdoblju organizirale smo dvije "svilene tiramole" pa su sredstva donirana Udruzi za osobe s mišićnom distrofijom i Udruzi za Down sindrom, te učenicima s posebnim potrebama u Ekonomskoj školi Mijo Mirković. Vrijedne donacije uručene su prihvatilištu za beskućnike, Hospiciju Marija K. Kozulić, Domu za odrasle Turnić. U suradnji s međunarodnom karitativnom organizacijom Depaul international provele smo  akciju pomoći namijenjenu Ukrajini, a pomogli smo i štićenicima njihove Kuće utočišta. Naša je kvaliteta što reagiramo kontinuirano i vrlo brzo, istakla je Pende, te podsjetila još na naše sponzorstvo u Međunarodnom natječaju Poster mira i aktivno  sudjelovanje u regati "Jedrima protiv droge". Posebno  možemo biti ponosne na našu tradicionalnu akciju "Dajmo im da vide" gdje smo u protekle dvije godine skupile više od 1.500 dioptrijskih naočala, a ove se godine akcija

 proširila i na druge klubove Distrikta. Stigle smo se družiti, održavati "zoom" i u živo sastanke, povećale smo članstvo, dobile još  jedno priznanje, podijelit ćemo zahvalnice pojedincima i udrugama s kojima smo surađivale, jednom riječju   pokazale smo solidarnost, razumijevanje,  srčanost i dobru volju da pomažemo onima kojima zaista i treba pomoći  jer je najveći dar baš onaj koji dolazi iz srca, pa sam ja izuzetno sretna što sam vam bila predsjednica, rekla je  na kraju Jadrana Pende.

U tijeku svečanosti prisutnim "lionesama" obratila se i  dopredsjednica Loredana Maras pa je u vrlo inspirativnom i emotivnom govoru navela: - Dobro pogledajte ove žene, naoko su posve obične, a zapravo su sve, samo ne obične. Družim se s njima već desetak godina, učinile su me boljom osobom, svojom energijom i nesebičnošću u pomaganju slabima, bolesnima, potrebitima, dajući svoje sve, a najviše vrijeme. Pogledajte tu dobrotu, blagost i mudrost koja je utkana u osmijeh, tu nema ni filera, ni botoksa, tu stanuje ljubav. Hvala vam za sve mudrosti, znanja i vještine koje sam od vas naučila, a naučila sam jako puno, istakla je Maras.

Jadrana Pende nakon toga predala je lanac novoj predsjednici, na što je Škugor zahvalila na ukazanoj časti, te je navela da bez podrške, zajedničkog rada i  kvalitetnih sadržaja predsjednica sama ne može napraviti puno, a LK Korzo prepoznat je kao aktivna  i sadržajna sredina pa će i nastaviti tim putem.

Na kraju je definirano da će naši delegati na 28. Konvenciji Lionsa Hrvatske, što se krajem svibnja održava u Solinu, biti Lili Pirjak, Anči  Bognolo i Sara Bermanec.