LC Korzo - Od blagdanskih paketa do informatičke opreme

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 31 ožujka, 2021 - 10:32

U povodu Uskršnjih blagdana članice LC Korzo Rijeka pripremile su prigodne darove kako bi potrebitima, a posebno najmlađima, uljepšale te dane. Veliki paket otišao je u Glinu, obitelji s troje djece. Ta je obitelj, od Lionsa, dobila na korišenje kamp kućicu, a mi zajedno s članovima LC Novigrad, vodimo brigu o njima. Još jedan slatki blagdanski paket otišao je u Čavle, gdje smo razveselili obitelj s četvero djece koji imaju bolesnog oca pa im je svaka pomoć i topla riječ dobro došla.

To je, inače, samo dio najnovijih akcija koje su, u ovo teško pandemijsko vrijeme, organizirale lionsice Korza. U proteklih nekoliko tjedana bilo je niz humanitarnih akcija s kojima se pomaže potrebitima. Jedna od značajnijih bila je sakupljanje sredstava što je održana u suradnji s nekoliko lions klubova Regije Zapad. Novčana sredstva bila su namijenjena djeci iz programa "Moje mjesto pod suncem", što djeluje u okviru Udruge Centar za kulturu dijeloga u Rijeci. Tada je predsjednici Udruge Sandri Grozdanov uručen bon u iznosu od 10.400 kuna. S osnovnim motivom pomoći članice LC Korzo organizirale su, također, akciju doniranja informatičke opreme, a uručena je riječkoj udruzi DIP, odnosno, Društvu za istraživanje i potporu koje koriste mladi s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju uzrasta od 19 do 30 godina.

Uz poštivanje epidemioloških mjera organizirana je  i akcija prikupljanja kozemtičko higijenskih proizvoda za Udrugu za zaštitu obitelji Rijeke (U.Z.O.R.). Nama su se pridružili i djelatnici DM-a u ZTC-u pa su neophodni darovi bili dva puta veći. Humanitarna akcija "Dajmo im da vide", što je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, postala je već tradicionalna za naš klub. Nakon prvih uspješnih prikupljanja starih dioptrijskih naočala, kada se uz pomoć trgovina ghetaldus i ljekarni u Rijeci, Opatiji, Crikvenici te na otocima, prikupilo nekoliko stotina naočala, akcija je nastavljena  i u ovoj "korona godini" pa smo ponovo prikupile velik broj naočala, očitale dioptriju, te uz pomoć slovenskih kolega, poslane su potrebitima u svijetu.