LC Korzo - Jadrana Pende nova predsjednica

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 27 travnja, 2021 - 12:01

Jadrana Pende nova je predsjednica "lions godine" 2021/22., a dopredsjednice su Dubravka Popović, Senka Štrbo i Mirjana Zečević Rutar. Odlučeno je to na redovnoj, ali "zoom" izbornoj skupštini Lions kluba Korzo-Rijeka. Jednoglasno su prihvaćena i ostala imenovanja za novo rukovodstvo u slijedećoj  godini. 

Nakon glasanja sadašnja predsjednica Branka Crnković osvrnula se na sve naše aktivnosti koje smo provodile u ovoj teškoj "pandemija godini". Istakla je nekoliko bitnih akcija u kojima smo se pridružile ostalim lions klubovima, a tu je prije svega, pomoć za stradale stanovnike na potresom pogođenom području u sisačko moslavačkoj županiji. Osim značajne novčane pomoći, u kojoj su nam se pridružili brojni prijatelji i rodbina, sudjelovale smo i u pomaganju mladoj obitelji iz Gline. Uz članove iz 56 lions klubova Hrvatske sudjelovale smo i u akciji "Lavovska borba za šume", gdje smo na području Mrkoplja , svi zajedno zasadili 440 stabala crnogorice.

Novčanu pomoć dale smo i nekim klubovima, kao naš doprinos u humanitarnim akcijama, pa smo tako  novce uplatili LC Lenuci, LC Delnice i LC Portole" . U "korona godini" uspjele smo organizirati i realizirati mnoge akcije i na našem području. Teško ih je sve nabrojati jer se kreću od simboličnih darova do značajnijih financijskih izdvajanja. Darovale smo živežne namirnice, knjige, posteljinu, odjeću i obuću, higijensko kozmetičke proizvode, a uz protekle blagdane (Božić i Uskrs) obavezno smo posjećivale i darivale obitelji kojima je svaka pomoć dobrodošla. Svakako moramo istaknuti našu stalnu pomoć Udruzi DIP- društvu za istraživanje i potporu koje koriste mladi ljudi s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju, a uzrasta su od 19 do 30 godina. Njima smo predali informatičku opremu. Značajnu pomoć dale smo i Udruzi naše mjesto pod suncem koja okuplja djecu iz obitelji slabijih financijskih mogućnosti. Za njih smo izdvojile deset novčanih bonova, svaki  200 kuna. Pomagale smo beskućnike u Udruzi Ruže Sv. Franje, riječku sigurnu kuću, te obitelji  na području Čavli i Pašca, istakla je Branka Crnković.

Jedno od prepoznatljivih događanja LC Korza vezano je uz Međunarodni dan bijelog štapa, pa se već nekoliko godina za redom provodi  akcija "Dajmo im da vide". Ove godine ponovo je sakupljeno nekoliko stotina naočala s očitanom dioptrijom, a uz pomoć ljubljanskog LC Trnovski zvon poslat će se potrebitima u svijetu. Na našu inicijativu naočale su skupljali i članovi LC Bjelovar.

Unatoč koroni i sastancima preko "zoom" aplikacije, "lionsice" Korza mogu biti zadovoljne jer su organizirale dosta akcija, a jedan su od rijetkih klubova bez dugova, o čemu je iscrpno financijsko izvješće podnijela Anči Bognolio.

U nastavku skupštine dogovoreno je da 22. svibnja organiziramo predaju uplaćenih sredstava što smo od 2013. godine odvajali za premiju osiguranja do punoljetnosti štićenice Dječjeg doma Braće Mažuranić u Novom Vinodolskom. Istodobno, na taj ćemo dan povećati broj našeg kluba budući da ćemo primiti dvije nove članice, pa će nas u LC Korzo biti 34.

Novoizabrana predsjednica Jadrana Pende zahvalila je na, kako je rekla, ukazan om povjerenju i časti što smo joj ukazale. - Hvala vam na tome, a Branki Crnković, svaka čast što je izvukla ovu tešku godinu, rekla je Pende.

Na kraju "zoom" sjednice dogovoreno je, da mi kao klub, predložimo Lili Pirjak za predsjednicu Zone u 2021/22. "lions godini".  Zahtjev šaljemo predsjednici Regije Jadranki  Katarinčić.