LC Kontesa Nera i HKD NAPREDAK- Zagreb pomažu obiteljima poplavljenog područja Bosanske Posavine

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 14 siječnja, 2015 - 19:51

LC Kontesa Nera i HKD NAPREDAK-Zagreb su akcijom prikupljanja novčanih sredstava za poplavljene obitelji u okolici Orašja prikupili iznos od 10.000,00 kn. U subotu 3. siječnja 2015. godine su dr. sc. Tomislav Dubravac, predsjednik HKD NAPREDAK i Ilija Nedić, mag.oec.  uručili novčana sredstva koja smo prikupljali proteklih mjeseci. Polovica (od prikupljenih 10.000,00 kn) je uručena obitelji Pejić, a druga obitelji Vukić, obje obitelji iz općine Orašje. Odabrane obitelji preporučio je fra Perica  Martinović, vikar samostana u Tolisi.

Djeca obitelji Pejić su bez roditelja. 19. veljače 2015. će biti 5 godina kako im je umrla majka, a otac je preminuo nedavno, 15. prosinca 2015. Iza njih je ostalo DEVETORO DJECE, SAMIH...

Druga donacija je uručena obitelji Vukić, pomoć je primila mlada Martina Vukić (rođena 1997. g.) iz sedmeročlane obitelji, koja je kao sedamnaestogodišnjakinja oboljela od multiple skleroze. Obitelj Vukić, je pretrpjela i značajne materijalne štete uslijed proljetnih poplava koje su pogodile područje Bosanske Posavine.

Svima koji su pomagali, zahvaljujemo od srca, a zahvalu prenosimo i u ime onih koji su je primili, od obitelji Pejić i Vukić. Sam čin dodjele donacija u prostorijama samostana u Tolisi bio je i poprilično dirlljiv.....

U sklopu tog projekta će LC Kontesa Nera stipendirati od 01.01.2015.g. Marianu Vukić, redovitu studenticu na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru, smjer fizioterapija.

Zagreb, 13.01.2015.g.