Kušanje godišnjeg Beaujolaisa Nouveau-a trećeg četvrtka u studenom svake godine, mladog voćnog vina nastalog od grožđa iz područja udaljenog tridesetak kilometara od francuskog Lyona, čije je obilježavanje postalo dio francuske i svjetske vinske i društvene scene, zapisano je u DNK-u Lions cluba Kaptol.
Ovaj put tj. u četvrtak, 21.11.2024. sve se odvijalo u restoranu Stari Puntijar na Gračanskoj cesti, koji svoju povijest vuče iz davne 1838. godine. Domaćin je bio Zlatko Puntijar, pripadnik pete generacije, koja održava ugostiteljsku obiteljsku tradiciju.
Prije kušanja Beaujolaisa, članovi LC Kaptol i njihove družice otvorili su dvije boce nazdravičarskog šampanjca sabljom te s pažnjom saslušali od Zlatka Puntijara dio povijesti ugostiteljstva i turizma na ovim prostorima kroz više tisuća sakupljenih tradicionalnih kuharica, vodiča i jelovnika.
Poseban raritet predstavlja i najmanja kuharica na svijetu, jedna od četiri koje danas postoje.
Ukratko, nadasve ugodna večer u ozračju poznate misli: "U vodi vidimo svoj odraz, u vinu srca drugih ljudi."