LC Grič organizirao iznimno uspješnu humanitarnu matineju 'Donirajmo glazbom i srcem' s podrškom za Pučku kuhinju sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog

Slika korisnika Dijana Matošević
Dijana Matošević 1 svibnja, 2024 - 19:49

Lions Club Grič Zagreb održao je 27. travnja iznimno uspješnu humanitarnu matineju 'Donirajmo glazbom i srcem' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. S ponosom dijelimo s zajednicom toplinu i dobrotu koju smo doživjeli.

Ova izvanredna manifestacija okupila je ljubitelje glazbe i humanitarce u srcu Zagreba, pružajući nezaboravan doživljaj umjetnosti i solidarnosti.

Sopranistica Hrvatskog narodnog kazališta, Darija Auguštan, i mladi tenor Tomislav Jukić, uz virtuoznu pratnju pijanista Darijana Ivezića, očarali su publiku izvedbama remek-djela Rossinija, Puccinija i Donizettija. Gosti su potom uživali u raskoši glazbe uz izvedbe pijanista Ivana Batoša i Tamare Jurkić Sviben.

Ispred Pučke kuhinje, uzvanicima se obratila gospođa Vesela Mađerić, predsjednica kongregacije sv. Louise de Marillac sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog, te je održala poticajan govor ističući važnost suradnje i podrške u borbi protiv siromaštva i gladi. U svom emotivnom obraćanju, podsjetila je prisutne na svakodnevni rad Pučke kuhinje, koja pruža hranu za 130-150 siromašnih pojedinaca svakog dana, čime se ističe potreba za kontinuiranim angažmanom i podrškom zajednice. Posebno je istaknula koliko se posjetitelji Pučke kuhinje iznimno vesele četvrtcima kada kuhaju članice kluba Grič jer znaju da će biti mesni obrok.

Posebna zahvala upućuje se svim uzvanicima koji su svojim velikodušnim donacijama pomogli u daljnjem radu Pučke kuhinje Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Ovaj poseban događaj ne bi bio moguć bez ljubaznosti Hrvatskog narodnog kazališta, koje je ustupilo prekrasan foyer kao idealno mjesto za ovu nadasve važnu manifestaciju.

U akciju prikupljanja sredstva se možete uključiti i dalje stoga vas pozivamo da donirate sredstva na broj računa Lions kluba Grič za donacije:  IBAN HR7523400091511257521.

We serve!