KVARTET RUCNER I LIONS GRAND PRIX - MIRAN VOJVODIĆ ZVIJEZDA KONCERTA

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 18 svibnja, 2024 - 09:13

U nedjelju 12. svibnja 2024.g. održan je koncert Gudačkog kvarteta Rucner „Proljeće“ u sklopu  Ciklus koncerata komorne glazbe „Četiri godišnja doba“.

Zvijezda koncerta koji je održan u Studiju Bajsić HRT bio je Miran Vojvodić,klarinet učenik glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u klasi prof. Ante Krpana. Pored niza nagrada koje je do sada na raznim natjecanjima osvojio,  Miran je na 28. Međunarodnom natjecanju glazbene mladeži za Lions grand prix, Rijeka uz 2. nagradu osvojio i nastup s Gudačkim kvartetom Rucner. Diljem svijeta poznati Gudački kvartet Rucner već niz godina aktivno surađuje sa Lions Grand Prix, Rijeka i podržava mlade talentirane glazbenike. Javnim nastupom sa Kvartetom mladi glazbenik stjeće iskustvo kako najprikladnije prenijeti autora glazbe publici. Koncert koji je prenosio i prvi program hrvatskog radija raznježio i oduševio je prisutnu publiku.

Još jedna predivna glazbena večer ispunila je ne samo  članice LC Kontesa Nera koje svojim programom podržavaju mlade talente, već i sve prisutne.
Hvala Kvartetu, hvala Miran!

Zagreb, 15.05.2024