Kros na ponos vukovarskih lionsa

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 15 svibnja, 2022 - 23:28

Po lijepom i sunčanom vremenu Lions klub Vukovar je u subotu 14. svibnja 2022. godine u Park šumi Adica u Vukovaru organizirao već tradicionalnu sportsko-rekreativno-humanitarnu akciju „5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos" pod motom „Trčim i pomažem".

Projekt Lions kluba Vukovar koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te humanitarni aspekt - pomoć potrebitima.

U natjectjateljskom dijelu sudjelovale su osobe svih dobrnih uzrasta i svih psihofizičkih sposobnosti (jaslice, vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, aktivni sportaši, rekreativci, osobe s inaliditetom, osobe treće životna dob, slijepe i slabovidne osobe...).

Oko 300 vukovaraca i gostiju popratilo je ovaj događaj u našoj prekrasnoj Park šumi Adica , a natjecalo se u 20 natjecateljskih kategorija. Pobjednicima po kategorijama dodjeljena su zasluženo osvojena odličja. Najmlađa pobjednica ima tek 3 godine, a 78-godinjakinja odnosi zlato u Šibenik u utrci na 1300 metara! I slijepe osobe odradili su svoju dionicu uz pomoć asistenata.

Suorganizatori ovog projekta Lions kluba Vukovar su Grad Vukovar i Udruga Alumni vukovarskog veleučilišta. Veliku pomoć pri organizaciji ove manifestacije pružili su HGSS, Crveni križ, VU life centar, Dom Primum, vukovarski volonteri a u stručnom dijelu AK Maraton i udruga Zdravo trčanje iz Osijeka.

U ime Grada Vukovara skup je pozdravio Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje gospodin Darko Dimić te je tom je prigodom naglasio kako potporu događanjima u kojima sudjeluju građani Vukovara uvijek daje i Grad.
- Posebice dajemo potporu ovakvim sportskim događanjima u koje su uključeni naši najmlađi sugrađani kako bi od malih nogu učili o važnosti zdravog života i kvalitetnije živjeli. Akcija ima i humanitarn karakter pa je time još važnija, poručio je pročelnik Dimić.

Guverner Distrikta -126 DG Jozo Berečić prigodno je pozdravio sudionike ove manifestacije i uručio odličja nagrađenim natjecateljima te također RC Irella Bogut Regije Istok sa osječkom lionsicom Dajanom Gašo Sokač.

"Cjelokupni prihod sa ove humanitarne manifestacije bit će uplaćen za korisnke projekta "Halo pomoć" - izvaninstitucionalni oblik skrbi za starije, bolesne i nemoćne osobe u gradu Vukovaru koji žive u samačkim kućanstvima" - istaknuo je predsjednik vukovarskih lionsa Igor Tot.

Bilo je prelijepo u našoj Adici što svjedoče i prekrasne fotografije koje su dostupne na slijedećoj poveznici: OVDJE

 

 

Vaš LC Vukovar