KOO za LCIF D-126 Željko Gucunski boravio na Konvenciji Njemačkog Lions Multidistrikta MD-111

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 24 svibnja, 2022 - 10:44

KOO za LCIF D-126 Željko Gucunski boravio na Konvenciji Njemačkog Lions Multidistrikta MD-111

Njemački multidistrik MD-111 održao je od 19.-22.5. 2022. svoju godišnji kongres u povijesnoj zgradi koja je do preseljenja prijestolnice u Berlin bila dom njemačkog parlamenta Bundestaga. Veliki njemački orao na zidu iznad govornice svjedok je bio mnogim značajnim sjednicama i događanjima.

Kongres je počeo u petak i taj je dan bio ispunjem mnogim radionicama koje su se bavile aktualnim pitanjima iz njihove sredine. 

Kao gosti i organizatori Lions Europa Foruma 2022, pozvani smo kao gosti da učestvujemo i da u jednoj točki dnevnog reda predstavimo naš Distrikt i pozovemo sve njemačke Lionse da krajem listopada dođu u Zagreb. Prikazan je film o Zagrebu, njegovim ljepotama i mogućnostima nakon kojeg sam održao kratki govor koji je završio ljubaznim pozivom domaćinima da, kao i uvijek, doprinesu radu LEF-a.

U subotu se održala plenarna sjednica koja je osim službenog i protokolarnog dijela imala i par zanimljivih govornika (gradonačelnicu Bona gđu. Melany Grabowy, gđu. dr. Anna-Katarina Hornidge profesoricu na Njemačkom institutu za razvojnu politiku i g. dr. Norbert Rottgen zastupnik u njemačkom Bundestagu).

Na kongresu su bili kao gosti i članovi distrikta iz Estonije, Holandije, Belgije, Nizozemske, Francuske i Ukrajine.

Posebno je dojmljiv bio odnos koji su “stariji” Lionsi pokazivali prema svojim Leićima.

Nakon zajedničkog ručka uslijedilo je razgledavanje grada Bona i nakon toga gala večera.

 

Njemački multidistrikt broji točno 51.517 članova koji djeluju u 1.587 klubova u 19 distrikta. Među njima je 16,4% žena i 83,6% muškaraca.