Konvencija Lionsa Hrvatske - Sumirani rezultati jedne vrlo uspješne Lions godine DG Vinke Mitrović

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 svibnja, 2021 - 20:54

Konvencija Lionsa Hrvatske - Sumirani rezultati jedne vrlo uspješne Lions godine DG Vinke Mitrović

U subotu 29.svibnja 2021. godine s početkom u 11,00 sati.  u Rijeci na brodu Marina održana je XXVII. KONVENCIJA DISTRIKTA 126 – HRVATSKA. Ovogodišnja Konvencija Lionsa Hrvatske se zbog poznatih okolnosti održala i uživo i on line putem Zoom-a. Na palubi broda Marina u Riječkoj luci okupilo se 52 lionsa iz cijele Hrvatske , a na aplikaciji Zoom je bilo prisutno 48 delegata što znači da je Konvenciju pratilo i glasovalo 90 delegata iz svih klubova u Hrvatskoj.

U uvodu konvencije PDG Dražen Melčić je delegatima konvencije kao i mnogobrojnim gostima prisutnim na Zoomu prezentirao kompletnu akciju Lionsa Hrvatske od prvog potresa u SMŽ do današnjih dana što je najveća donacijska akcija koju proveli Lionsi Hrvatske ,ali koju su podržali mnogobrojni Distrikti Lionsa svijeta u kojoj se prikupilo oko 3,5 milijuna kuna i vrlo brzo pomoglo 32 obitelji koje su dobile mobilne kučice i kontejnere, izgrađeno 20 dimnjaka, kupilo tri vozila za prijenos slijepih i djece, a u tijeku je akcija opremanja 6 osnovnih škola na SMŽ. Akcija se nastavlja i dalje.

Nakon vrlo dobre prezentacije učešće na Zoomu je uzelo nekoliko Guvernera distrikta koji su poslali donacije i izrazilo svoje divljenje učinjenim i zahvalilo našem Distriktu na uspješnoj akciji.

PDG Dražen Melčić je još jednom zahvalio svima na velikoj pomoći koju su pružili.

Na konvenciji je usvojeno Izvješće o radu i aktivnostima Guvernerice Vinke Mitrović o radu i aktivnostima Distrikta 126 Hrvatska u  Lions godini 2020./2021., Izvješće Rizničara Kabineta Zlatka Janković-Miloša o financijskom stanju Distrikta od 01.07.2020 do Konvencije, Izvješće Nadzornog odbora D-126 koje je podnio predsjednik PDG Mladen Kajganić, Slobodana Šolaje predsjednika Leo Distrikta o radu Leo Distrikta 126 u Lions god.2020./21.

Nakon toga je Konvencija dala razrješnicu Guvernerici i Kabinetu Guvernerice sa 01. srpnjem 2021.  Godine.

Zatim su delegati  konvencije izvršili Izbor dosadašnjeg 1.Viceguvernera Joze Berečića, člana LC Valpovo - Belišće za Guvernera Lions Distrikta 126 – Hrvatska u Lions godini 2021./2022. te izbor dosadašnjeg 2.VDG Aleka Konića, člana LC Zagreb za 1. Viceguvernera Lions Distrikta 126 – Hrvatska u Lions godini 2021./2022. i izbor Milorada Stanića iz LC Quarneroli Lovran za 2. Viceguvernera Lions Distrikta  126 – Hrvatska u Lions godini 2021./2022.

Novoizabrani 2.VDG Milorad Stanić  je zahvalio na izboru i obećao svoj doprinos uspješnosti D-126 i njegovim humanitarnim ciljevima.

Nakon toga su izvršena imenovanja Predsjednika i članova Nadzornog odbora i stožernih povjerenstava u Lions Distriktu 126 – Hrvatska u Lions godini 2021./2022.

Novoizabrani  Guverner Lions Distrikta 126 – Hrvatska Jozo Berečić je konvenciji predstavio  osnovne smjernice svog programa za Lions godinu 2021./2022. te predstavio svoj kabinet u kojem će po prvi put biti 4 žene predsjednice regije.

Nakon toga utvrđivan je termin  održavanja XXVIII. Konvencije Lions Distrikta 126 – Hrvatska koja će se održati u sljedeće godine u Solinu.

Na kraju Konvencije PDG Dražen Melčić je podnio izvješće o tijeku priprema organizacije LEF-a u Hrvatskoj te su dodijeljene Plakete distrikta 126 Hrvatska za dugogodišnji kontinuitet u radu D-126 i doprinos klubovima i D-126 Hrvatska kao i priznanja međunarodnog predsjednika.

Guvernerica je također uručila plaketu Melvin Jones IPDG Darku Ćuruviji, kao i mnogobrojnim klubovima i Lionsima iz sve 4 regije priznanja guvernerice.

Na samom kraju Konvencije u ime međunarodnog predsjednika riječ je uzeo PID Bojan Šober i pohvalio rad D-126 u najtežoj Lions godini do sada i uručio guvernerici Vinki Mitrović najviša priznja u Lionizmu plaketu Melvin Jones . Također je medalju međunarodnog predsjednika  uručio i tajniku kabineta Zlatku Janković-Milošu.

Konvencija je završila zajedničkim ručkom i druženjem ... do Đakova,Čakovca,Delnica i Solina pozdrav svim Lionsima.