Još jedno uspješno Martinje

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 19 studenog, 2023 - 20:00

Lions club Šibenik održao je 17.11 2023. godine svoju tradicionalnu, devetnaestu po redu, donatorsku večer Martinje, koja se zapravo nadovezala na prošlogodišnju akciju Svjetlost u adventu kad su se počela prikupljati sredstva za kupnju Indirektnog oftalmoskopa za potrebe Očnog odjela Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Na donatorskoj večeri Martinje 2023., u dogovoru s liječnicima Očnog odjela, prikupljena je donacija za uređaje koji su kompatibilni s Indirektnim oftalmoskopom i uređajima koji su od izuzetne važnosti za našu djecu i građane. Riječ je o uređajima Fly – S stereo test MUHA i probni set TLS 500 Comfort.

Zahvaljujući zalaganju članova LC Šibenik donatorska večer ocijenjena je kao izuzetno uspješna u svakom pogledu – financijskom, društvenom i humanitarnom. Kako ističe predsjednik kluba Simon Triva postignuto je ono što je planirano. Rad i trud nagrađeni su i rezultirali su akcijom koja će svima dati novu snagu i impuls za nove akcije i nove obveze. I ova će večer, naglasio je Triva, biti podsjetnik na snagu zajedništva i našu sposobnost da napravimo pozitivne promjene oko nas.

Šibenski lionsi još jednom su potvrdili da su odlični organizatori ovakvih događanja. U tome su im snažnu ruku potpore pružili donatori: Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Marka Sladića, Vinarija Vina s mora i Vinarija Prgin, obje iz Primoštena, zatim Mesnica Musić, Klub Z – Dalmare, Jere Šuperba, vlasnik restorana Vicko iz Donjeg Polja, tvrtke Geonexsus, Triva Arhitetects, Palace Real Etstate i Situs. Velika zahvalnost svima njima na potpori za ovaj plemeniti cilj kao što zahvale idu i onima koji su svojim dolaskom uveličali ovu donatorsku večer: članovima Rotary cluba Šibenik, odvjetniku Dragi Toliću iz Zadra i njegovim prijateljima, lionsima i lionsicama LC Salona, LC Luce iz Šibenika LC Zadar, LC Trogir, PDG Vinki Mitrović, predsjednici Regije Jug Tatjani Vukman i predsjednici Zone Davorki Mezić. Također, Lions club Šibenik osobito se zahvaljuje i pohvaljuje Gorjanu Bašić, članicu LC Split, koja je jako puno pomogla u organizaciji bogate lutrije. Za ugodnu atmosferu kao i obično pobrinuo se i band Bagatin, stalni pratitelj akcija LC Šibenik. Izdvajamo i dva emotivna govora – prvi, šibenskog arhitekte Tomislava Krajine, koji je s nazočnima podijelio svoje pozitivno iskustvo u liječenju bolesti oka i pomoći koju je imao od liječnika Očnog odjela Opće bolnice u Šibeniku i drugi govor našeg budućeg guvernera Roberta Vulića, koji se toplim riječima zahvalio šibenskim lionsima na devetnaestogodišnjoj ustrajnosti u organizaciji Martinja. Uz čestitku za sva postignuća, Vulić je obećao i svoju nazočnost na sljedećem, jubilarnom Martinju 2024. godine.

Iza LC Šibenik ostaje još jedna vrijedna akcija koja će donijeti puno koristi pacijentima koji se liječe ili će se liječiti na Očnom odjelu Opće bolnice u Šibeniku. Šibenski lionsi i ovom akcijom potvrdili su jednu od svojim primarnih misija, odnosno da su bili i da ostaju vitezovi svijetla.