Izborna skupština LC Korzo

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 29 travnja, 2022 - 14:21

Članice Lions Cluba Korzo održale su izbornu skupštinu na kojoj je Ljiljana Škugor izabrana za predsjednicu "lions godine" 2022/23., a dopredsjednice su Loredana Maras, Senka Štrbo i Džana Ravlić. Na skupštini su jednoglasno prihvaćena i ostala imenovanja za novo rukovodstvo u slijedećoj godini.

Nakon glasanja, sadašnja predsjednica Jadrana Pende osvrnula se na  naše aktivnosti koje smo provodile u ovoj "korona godini" pa je istakla  nekoliko bitnih akcija u kojima smo pomagale financijski i materijalno, a teško ih je sve nabrojiti jer se kreću od simboličnih darova do značajnih financijskih izdvajanja. Kroz te aktivnosti skupljale smo i darovale živežne namirnice, posteljinu, odjeću i obuću, higijenske i kozmetičke proizvode, te fizikalna i ortopedska pomagala. Pomogle smo stradalima od potresa, obiteljima težeg socijalnoig stanja i mnogim udrugama na području Primorsko goranske županije. U proteklom razdoblju organizirale smo dvije "svilene tiramole" pa su sredstva donirana Udruzi s mišićnom distrofijom, Udruzi  za Down sindrom, te učenicima s posebnim potrebama u riječkoj Ekonomskoj školi MIjo Mirković. Vrijedne donacije uručene su prihvatilištu za beskućnike Ruže Sv. Franje, Hospiciju Marija K.Kozulić i Domu za odrasle Turnić. U suradnji s međunarodnom karitativnom organizacijom Depaul International, odnosno, njenom riječkom podružnicom provele smo  akciju ovaj put namijenjenu Ukrajini.

Lionsice Korza, također, su bile sponzor u Međunarodnom natječaju Poster mira, a naša je učenica Ema Šarčević iz Oš Srdoči osvojila prvo mjesto na natječaju za Hrvatsku gdje su pristigla 134 rada iz 22 osnovne škole. Pomogle smo izradu slikovnice "Kamenčići od suza" koja govori o slijepom bakarskom vodonoši, aktivno smo sudjelovale u regati "Jedrima protiv droge", te u realizaciji ekološko edukativnog projekta MoRE, a upravo finaliziramo našu već tradicionalnu akciju "Dajmo im da vide". 

Članice Korza, osim po brojnosti (primili smo i dvije nove članice) prepoznate su i "izvan granica kluba"  o čemu najbolje svjedoči primljeno još jedno priznanje izvrsnosti. Za klub, u 13 godina, to je već peti (a četvrti zaredom) Club excellence.

U nastavku rada Anči Bognolio podnijela je iscrpno i zadovoljavajuće financijsko izvješće, a jednoglasnim zaključkom još je jednom podvučena naša aktivnost, srčanost, dobra volja i  sposobnost riječkih "lionesa" da  pomognu onima kojima zaista i treba pomoći.