HUMANITARNA BICIKLIJADA 24.5.2015.

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 27 svibnja, 2015 - 21:38

Dragi Lions prijatelji,

Lions club NCLC KUNA Osijek, u nedjelju 24. svibnja 2015. u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" organizira humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom "Biciklima za Zvono".

U okviru ove manifestacije biciklisti Slavonije i Baranje će organizirano, u koloni, voziti na relaciji Osijek - Čepin - Bizovac - SOS Selo Ladimirevci - Valpovo - Belišće - Petrijevci - Osijek. Kao i u dosadašnjim biciklijadama, očekuje se sudjelovanje oko 150 biciklista iz Slavonije i Baranje, kao i iz ostalih dijelova Hrvatske. Naime, riječ je o humanitarnoj akciji za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono" iz Belišća.

Biciklijadom 'Biciklima za belišćanska Zvona' prikupljaju se sredstva za kupovinu prilagođene trake za trčanje i hodanje koju će članovi Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Zvono“ koristiti u svakodnevnoj terapiji s fizioterapeutom. Osim kupovine trake za hodanje, u svakom mjesta u kojem će biciklisti napraviti stanku, jednom djetetu iz socijalno ugrožene obitelji prema odabiru načelnika odnosno gradonačelnika, bit će poklonjen brdski bicikl s pripadajućom sigurnosnom opremom. U SOS selu Ladimirevci izvršit će se predaja novih dječjih bicikala.
 
Osim humanitarnog karaktera, biciklijada ima i edukativni karakter jer promovira biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama (obvezna sigurnosna oprema za bicikliste, vožnja u skupini, poštivanje prometnih propisa i dr.), kao i upoznavanje s ovim dijelom kontinentalne Hrvatske.

Kako bi se ova humanitarna akcija mogla što uspješnije ostvaritisvi zainteresirani mogu uplatiti dobrovoljni prilog na račun NCLC Kuna

IBAN HR1824020061100539491, 
poziv na broj 00 2405,
uz napomenu Donacija – Zvono Belišće
 
ili uplatiti KOTIZACIJU za sudjelovanje u ovoj biciklijadi putem
 
Kotizacija za sve sudionike biciklijade iznosi 30 kuna i uključuje:
 
- kupovinu prilagođene trake za hodanje koja će djeci i mladima iz Udruge “Zvono” koristiti u svakodnevnim terapijama
- kupovina pet brdskih bicikala s pripadajućom sigurnosnom opremom
- okrjepu na okupljalištu, poklon organizatora, vožnju u organiziranoj koloni uz pratnju policije, Crvenoga križa, tehničkih vozila, ručak, svjetlosne sigurnosne trake..
 

Za detaljnije informacije posjetite stranicu NCLC Kuna: http://lionsklub-kuna.hr/biciklijada/