Gradonačelnik Burić primio delegaciju Lions kluba Šibenik

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 14 lipnja, 2022 - 13:41

Gradonačelnik Burić primio delegaciju Lions kluba Šibenik

Gradonačelnik Željko Burić primio je predstavnike Lions kluba Šibenik, koji su  mu predstavili svoju organizaciju, ostvarene rezultate u protekloj lions godini te planove za buduće razdoblje.

Tajnik kluba Nikola Urukalo objasnio je kako lionsi u Šibeniku imaju 23 člana, dok se ta brojka penje na 1200 u Hrvatskoj te preko milijun i pol u svijetu.

„Imamo pet fokusa u svom radu, a to su borba protiv sljepoće i slabovidnosti, borba protiv dijabetesa, protiv gladi i siromaštva, protiv karcinoma kod djece i ekologija“, istaknuo je Urukalo dodavši kako su posljednje akcije kluba  Ekološko-edukativna akciju MoRE i nabava humanodinih robota.

Zvonko Pešić, inicijator akcije, istaknuo je kako će prvi put u 23 godine postojanja Lions kluba Šibenik projekt MoRE biti dignut na nacionalnu razinu. Također, na Europa lions forumu koji se održava krajem listopada 2022. godine u Zagrebu, uz projekt MoRE bit će predstavljena i inicijativa o nabavci humanoidnih robota. Oba ova projekta, dolaze iz Šibenika čime će naš grad biti posebno predstavljen na ovom  najvećem godišnjem okupljanju europskih i svjetskih lionsa, naglasili su šibenski lionsi.

Gradonačelnik Burić pohvalio je aktivnosti Lions kluba Šibenik i naglasio kako će Grad Šibenik biti potpora lionsima u budućim projektima, kao što je to bio slučaj i dosad.

Za bilo što, u bilo kojem trenutku, možete nas nazvati i zatražiti potporu. Lionsi u Šibeniku su jako puno napravili i pomogli mnogim ljudima, što znam jer sam nekoć i sam bio član, ali sam se zbog obaveza pasivizirao“, rekao je gradonačelnik Burić.

Tekst i slika objavljeni na stranici Grada Šibenika