Donatorska akcija LC Opatija za Dječju bolnicu Kantrida - prikupljanje i prodaja knjiga " ZAJEDNO JE LAKŠE - DONIRAJ i ČITAJ 2022. "

Slika korisnika Ivana Jakovac
Ivana Jakovac 16 studenog, 2022 - 10:50

LC Opatija, drugu godinu organizira vrlo uspješnu akciju prikupljanja i prodaje knjiga. Prihod od prodaje je namijenjen Pedijatrijskoj klinici KBC Rijeka.

Od prihoda akcije smo u 2021. godini kupili i donirali 2 infuzomata za hematološko-onkološki odjel Dječje bolnice Kantrida ( Pedijatrijska klinika KBC Rijeka ). Vrijednost doniranih aparata je bila 25.000 kn.

Akcija traje od 03.11. i završava 17.11.2022.

Akcija je organizirana na način da se od članova lions klubova regije, prijatelja, rodbine, građanstva i institucija prikupi što veći broj knjiga.

Knjige se prodaju po promotivnoj cijeni, ove godine je to 20 kn. Interes je vrlo velik i za donaciju i za kupovinu, jer ima vrlo vrijednih knjiga.

Prodaja se odvija na organiziranom mjestu pod šatorom, na riječkom Korzu, na vrlo frekventnom mjestu. Prilika je to da se prezentira aktivnost Lions klubova u Hrvatskoj i istakne humanitarni karakter naše organizacije.

Akciju podržavaju i lokalne samouprave naše županije, financijski ili ustupanjem javne površine bez naknade ( Grad Rijeka ).

Partner u akciji je Crveni križ Opatija i mnoge druge institucije: Sveučilišna i Gradska knjižnica, fakulteti Sveučilišta u Rijeci i mnogi drugi.

Medijski je akciju pratio Radio Rijeka, Novi list, La voce del popolo, Portal Pod Učkon i Opatijski list.