Donacija Ekonomskoj školi u Rijeci

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 5 veljače, 2022 - 18:06

Za članice Lions kluba Korzo početak ove kalendarske godine označile su dvije humanitarne akcije. Ni ovo, već dugotrajno korona vrijeme, nije smanjilo lions aktivnost i naš  stari način rada, što znači da od ideje i dogovora pa do realizacije treba nam sasvim malo vremena jer već imamo uhodanu dinamiku rada. Tako smo i sada financijski pomogli obitelji s četvero djece koja su ostala bez oca, a majci je uručen poklon bon od 500 kuna za kupovinu u jednom riječkom  trgovačkom lancu.

Drugu smo akciju ostvarili s Ekonomskom školom Mijo Mirković u Rijeci. Donirali smo tisuću kuna za sobni bicikl koji pomaže učenicima s teškoćama u razvoju. U posjet Ekonomskoj školi otišle su naše članice Krasna Humski, Anči Bognolio i Nađa Mađarević, a primile su ih ravnateljica škole Nataša Jokić Nastasić i fizioterapeut Nikola Perić. Ne krijući zadovoljstvo,  bicikla je odmah isprobana, a u ime škole lionsicama je uručena zahvalnica i prigodan dar kojeg su izradili učenici zadruge eko kreativa.  

Osim ove dvije akcije lionsice Korza nastavljaju i s ranije započetim aktivnostima, a to je skupljanje plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu, te našu već tradicionalnu "Dajmo im da vide" što je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Za njih, uz pomoć trgovina ghetaldus i privatnih ljekarni, skupljamo naočale koje će se uz pomoć slovensih kolega poslati onima kojima su najpotrebnije. 

Također, vrlo brzo ćemo organizirati sakupljanje odjeće za muškarce i žene što ćemo uručiti Domu Turnić za odrasle osobe u Rijeci.