Denis Vlahov, novi predsjednik LC Šibenik

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 1 svibnja, 2022 - 09:20

Na Izbornoj skupštini koju je Lions klub Šibenik održao 29. travnja 2022. godine, Denis Vlahov, izabran je za novog predsjednika,  Simon Triva za prvog, Željko Krnčević za drugog i Milorad Mišković za trećeg dopredsjednika. Dužnost tajnika i nadalje će obavljati Nikola Urukalo, a rizničara Ivan Bralić.

Na Skupštini je prihvaćeno izvješće predsjednika Dejana Vapskog o aktivnostima  u protekloj godini iz kojeg izdvajamo samo one najvažnije: organizirana je  1. međunarodna Ekološko-edukativna akciju MoRE sa sudjelovanjem 130 sudionika.

Tradicionalna akcija Martinje organizirana je prodajom prigodnih paketa od čega je ostvaren humanitarni prihod koji je podijeljen:  2000 kuna za liječenje djevojčice Kiare Goršić i 5,5 tisuća kuna za početak studija, koji je u Kninu započela naša sugrađanka Lea Škugor.

U  članstvo primljena tri nova člana: Zvonko Varošanec, Simon Triva i Željko Krnčević. Prisega položena ispred DG Joze Berečića.

 Lions klub Šibenik sudjelovao je na 23.jedriličarskoj regati Jedrima protiv droge koju je od 20. do 23. 4. 2022. godine u Murteru organizirao District 126 Hrvatska.

Nakon regate u  organizaciji Kluba provedena akcija MoRE za šezdesetak sudionika, kojima je u mini varijanti  predstavljen projekt MoRE Plan je da  najesen Projekt MoRE (tada već kao distriktualni projekt) bude organiziran kao višednevni  stručni ,ekološki, edukativni, povijesni i zabavni  sadržaj.

LK Šibenik projekt MoRE organizirat će i na lokalnoj razini za učenike šibenskih osnovnih škola.

Tekst: Nikola Urukalo