Delegacija Lions Distrikta 126 Hrvatska sudjelovala na Lions Europa Forumu u Klagenfurtu, Austrija

Slika korisnika Dražen Melčić
Dražen Melčić 1 studenog, 2023 - 13:34

Delegacija hrvatskih Lionsa, Past International Director Dr. Bojan Šober, PDG Olga Šober, PDG Dražen Melčić sa suprugom Vesnom, LCIF koordinator distrikta Željko Gucunski, DHC Vesna Boinović Grubić, Mirela Marin, Marica Žižć, Karmen Meić, Andrea Lukman sudjelovali su na Lions Europa Forum koji se od 26. do 29. listopada održao u Klagenfurtu, Austrija.

Svi članovi naše delegacije aktivno su doprinijeli vidljivosti našeg Lions Distrikta 126 Hrvatska na Forumu, i to na više različitih načina.

Na Forumu su sudjelovali najviši dužnosnici LCI i oko 1.000 sudionika iz cijele Europe i Svijeta, a održano je preko 100 sjednic, predavanja, prezentacija i radionica. Kao i uvijek, održano je i glazbeno natjecanje mladih "Thomas Kuti" kao i netjecanje mladih humanitaraca "Bert Mason".

Lions Europa Forum Zagreb 2022 – podneseno opće i financijsko izvješće

PDG Dražen Melčić, predsjednik Foruma u Zagrebu prije godinu dana, u skladu sa Statutom EF-a, na sjednicama Europa Councila, bio je dužan podnijeti opće i financijsko izvješće prema u Pravilniku EF-a propisanoj strukturi i formi.

Ista izvješća je pregledao i odobrio i pohvalio rizničar/računovođa ujedno i član nadzornog odbora Forum PID Daniel Isenrich iz Njemačke.

Na završnoj sjednici Europa Councila, sastavljenog od 42 zemalja članica Foruma, sva gore naveden izvješća bila su jednoglasno i službeno prihvaćena i potvrđena. 

Lions Svjetski Dan Mira

Lions klub Rijeka je, inicijativom PID Bojana Šobera bio jedan od osnivača Lions Svjetskog dana Mira, koji je i prilikom ovog Foruma obilježen prigodnom svečanom sjednicom. PID Bojan Šober, PDG Olga Šober i predsjednica LC Rijeka, Mirela Marin, koja je održala zapažen govor, predstavljali su svoj klub kao i D-126 Hrvatska na ovom značajnom događaju.

Prezentacija Međunarodne Humanitarne Regate „Jedrima Protiv Droge“ 2024.

PDG Dražen Melčić, podpredsjednik ovogodišnjeg organizacionog odbora regate, napravio je zapaženu prezentaciju predstojeće regate u Hrvatskoj (17.-20.4.2024.) brojnim zainteresiranim sudionicima Foruma iz mnogih zemalja.

Naravno, cijela delegacije se potrudila svo vrijem Foruma prezentirati našu regatu dijeljenjem pripremljenih letaka kao i strpljivim odgovaranjem na mnogobrojan detaljna pitanja vezana na taj projekt.

Vjerujemo da smo sudjelovanjem na ovom Forumu ponovo pojačali poznatost humanitarne regate i privukli ponovo više novih posada iz inozemstva.

LCIF

Naš LCIF DC Željko Gucunski bio je član ekipe LCIF-a, koji je, kao i uvijek, imao štand na Forumu, i koji su promovirali tu našu veliku svjetsku zakladu.

LCIF je, podsjećamo, u više navrata, u suradnji s našim klubovima ili s našim Distriktom, financirao velike projekte odn. pružao značajnu financijsku pomoć (nakon poplave i potresa) u Hrvatskoj.

Wash Group

DHC Vesna Boinović Grubić sudjelovala je, kao delegat D-126 Hrvatska, na sjednicama Wash grupe, koja se bavi različitim ekološkim projektima vezano na vode i mora.

Move for the Planet – potpisan memorandum o razumijevanju

Prekogranična inicijativa Lionsa u svrhu podrške poznatih 17 ciljeva za održivost Ujedinjenih Naroda. PDG Dražen Melčić je, pored predstavnika mnogih drugih zemalja, članica Foruma, potpisao memorandum o razumijevanju, u znak podrške D-126 Hrvatska toj odličnoj inicijativi.

Općenito o proteklom Forumu

Pored navedenog, svi članovi delegacije su imali priliku susresti i ugodno se družiti sa starim prijateljima, kao i stjecati nova poznanstva s Lionsima iz cijelog svijeta.

Također je za sve nas to bila prilika vidjeti, poslušati i razgovarati sa najvišim dužnosnicima naše svjetske organizacije kao što su Internacionalna Predsjednica Dr. Patti Hill, prošlogodišnji predsjednik Brian Sheehan, budući predsjednici LCI Fabricio Oliveira i A.P. Singh, i sa svim europskim aktualnim i prijašnjim internacionalnim direktorima.

Forum je bio odlično organiziran, sa srdačnim, vrijednim i gostoljubivim domaćinima, i vrlo atraktivnim i zabavnim društvenim događanjima.   

Kao i prijašnji, i ovaj Forum je bio za nas sudionike jedno korisno i nezaboravno iskustvo na više razina, i ponovo uspješno realizirana prilika za promociju i afirmaciju našeg Distrikta i distriktualnih akcija, i koje prilike smo i do sada redovito uspješno realizirali na veliku korist aktivnosti Lionsa u Hrvatskoj u raznim situacijama i (ne)prilikama.