Članice LC Korzo posjetile Omišalj

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 2 lipnja, 2024 - 21:48

Izrada keramičkih zdjelica, obilazak slikovitog centra mjesta smještenog 85 metara na visokoj litici i poznatog arheološkog parka Mirine Fulfinum u općini Omišalj, kratak su pregled jednodnevnog druženja članica  riječkog Lions kluba Korzo i članica domaćina Udruge za poljepšavanje Omišlja. Susret je organiziran u okviru edukativnih radionica i predavanja lions kluba, a istodobno je iskorištena prilika da se aktivnom omišaljskom društvu uruči skromna donacija. Inicijator i domaćin druženja bila je naša članica Sanja Požnjak, ujedno i članica otočnog društva, a uz nju su bile Ines Boban Štiglić, Gita Božić, Jasna Popić i Višnja Dorčić. 

Nakon srdačnih pozdrava, krenulo se u obilazak Mirina, a sve je prisutne sa značenjem i povijesnom važnoću antičkog grada i ranokršćanskog kompleksa u uvali Sepen, upoznala Sanja Požnjak. Riječanke i Omišljanke potom su obišle znamenitosti općine, a nakon toga u keramičarskoj radionici, uz instrukcije i pomoć Jasne Popić, započele su izrađivati keramičarske  zdjelice. 

Susret ispunjen različitim sadržajima, dobrom energijom i prijateljskim razgovorima završio je s obećanjem da se mora ponoviti, tim prije što lionsice Korza moraju završiti posao izrade uporabne keramike.