Bratimljenje LC Bitola i LC Šibenik

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 30 svibnja, 2022 - 11:45

Lions klub Šibenik i Lions club Bitola iz Sjeverne Republike Makedonije  potpisali su 28. svibnja 2022. godine svečanu povelju o bratimljenju, čime je ostvarena želja jednog i drugoga lions kluba o uspostavi dugoročne suradnje. Bratimljenje je održano u okviru 28. konvencije Lions Districta 126 Hrvatska, koja je održana u Solinu, a svečanosti su, uz članove jednog i drugog kluba, prisustvovali nastupajući guverner Distrikta 126 – Hrvatska Alek Konić kao i dužnosnici i prijatelji lionsi, sudionici Konvencije.

Povelju o bratimljenju potpisali  su predsjednik LC Bitola Dragi Filevski i predsjednik LK Šibenik Dejan Vapski, koji su, među ostalim, pročitali i tekst u kojem su istaknuti temeljni postulati ovog svečanog čina i smjernice buduće suradnje.
Inicijativu o bratimljenju hrvatskog i makedonskog lions kluba pokrenuo je Dejan Vapski, a samim činom bratimljenja oba su kluba još jednom potvrdili  jedan od temeljnih ciljeva lionizma. Kako ova prigoda i nalaže obje strane razmijenile su i prigodne darove.

Lions klubu Šibenik ovo je četvrto bratimljenje u njegovoj 23. godine dugoj povijesti. Prvo bratimljenje, podsjetimo, organizirano je sredinom 2002. godine u Rimu s Lions cluba Roma Amicitia. Šibenski lionsi s francuskim Lions club de Poitiers Doyen potpisali su Povelju bratimljena sredinom 2006. godine, a treće bratimljenje potpisano je 8. lipnja 2013. godine s  Lions klub Domžale iz Republike Slovenije.

Tekst: Nikola Urukalo

Foto: Zlatko Janković Miloš