Akcije LC Griča za socijalno ugrožene osobe i naše starije i nemoćne iz zajednice

Slika korisnika Edita Bilaver
Edita Bilaver 15 prosinca, 2021 - 21:56
LC Grič - Zagreb

Ženski je klub Grič ove zime organizirao pet akcija za socijalno ugrožene osobe te za starije i nemoćne. Tako je 3. listopada pokrenuto prikupljanje odjeće na nivou kluba i prijatelja kluba, ista je isporučena Socijalnoj zadruzi Humana Nova. Humana Nova prikupljanjem tekstila omogućava zapošljavanje marginaliziranih skupina kroz proizvodnju i prodaju inovativnih tekstilnih proizvoda od recikliranih materijala. Kako članice kluba već dulje vrijeme prikupljaju knjige za obnovu fundusa knjižnica škola i domova, podržana je akcija Lions kluba Zrinjevac. U  okviru te akcije, dana 9. listopada prikupljene knjige isporučili su članovi našeg vrlo aktivnog i uvijek spremnog pomoći, Leo Cluba Zagreb.

Članica LC Griča Mirna Kamarić donirala je invalidsku stolicu, a naša nekadašnja članica Renata Bačanek sitni potrošni medicinski materijal i pelene. Ta donacija predana je Domu za stare i nemoćne "Kraljevec" dana 12. listopada.

Članovi Leo Cluba i naša članica Jadranka Sabljak nosioci su akcije i donacije Zavičajnom društvu SINAC – Zagreb koja se održala 8. studenog. Zavičajno društvo SINAC pomaže stanovnicima slabijeg imovinskog stanja, radi na očuvanju kulture i razvoju turističko-gospodarskog sadržaja u Lici čime bi se poboljšala kvaliteta života mnogih obitelji.

Na dan svete Lucije, 13. prosinca organizirana je još jedna donacija za Socijalnu zadrugu Humana Nova koja omogućava zapošljavanje 45 osoba među kojima je 25 invalida. Uvijek blizu da krojimo jednakost, toleranciju i prilike zajedno!