7. Znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 18 veljače, 2022 - 08:20

Lions klub Vukovar, u suradnji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom Vukovar, Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Alumni VEVU,  organizirao je sada već tradicionalni 7. Znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.

Impozantan broj sudionika - više od 500 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Republike Hrvatske - pratilo je ovaj virtualni on-line simpozij iz prostorija Vukovarske bolnice.

Namjera je okupljanja razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno se zahvaljujem svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici svih profila te brojni socijalni, vjerski djelatnici, ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Sve sudionike simpozija pozdravio je domaćin, gospodin Anto Blažanović, ravnatelj NMB Vukovar te gospodin Željko Sudarić, dekan vukovarskog veleučilišta, Skupu se u ime Grada Vukovara obratio i pozdravio sudionike gosp. Josip Paloš.

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 4 komore zdravstvenih djelatnika, priredili su: dr. med. Hrvoj Jurković, ortoprd iz vukovarske bolnice, prim. dr. sc. Dijana Mayer, dr. med., specijalist endokrinolog, znanstveni suradnik iz HZJZ Zagreb, Marko Samardžić Ilić, dr. med., spec. fizijatar, Mirjana Semenić Rutko, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, Igor Franić prvostupnik fizioterapije te  magistrica sestrinstva Ankica Vlačić u suradnji sa Doc. dr. sc. Agnezom Aleksijević iz NMB Vukovar.

"Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu" istaknula je gospođa Zdenka Floršić, koja je zajedno sa Željkom Đekić moderirala i vodila simpozij.

Nakon svakog predavanja održane su vrlo zanimljive rasprave.

Simpozij je iznimno dobro medijski najavljen i popraćen.

 

Vaš LC Vukovar