6. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 24 svibnja, 2023 - 00:22

Nakon niza kišnih dana, sunce u Vukovaru dočekano je na najbolji način – sportsko-rekreativno-humanitarnom akcijom u organizaciji Lions kluba Vukovar, a koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života i boravak u prirodi.

Dana 20. svibnja 2023. godine u park-šumi Adica održao se već tradicionalni 6. po redu Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos, pod motom Trčim i pomažem.

Suorganizatori ovog projekta Lions kluba Vukovar su Grad Vukovar i Udruga Alumni VEVU.

Veliku pomoć pri organizaciji ove manifestacije pružili su VU life centar, Dom Primum, volonteri vukovarskog veleučilišta, a u stručnom dijelu AK Maraton iz Vukovara.

U ime Grada Vukovara skup je pozdravio Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje gospodin Darko Dimić te je tom je prigodom naglasio kako potporu događanjima u kojima sudjeluju građani Vukovara uvijek daje i Grad.

Oko 150 natjecatelja svih dobnih skupina i psihofizičkih mogućnosti, od onih najmlađih koji su tek prohodali, preko osnovnoškolaca i srednjoškolaca pa sve do onih najstarijih (najstarija natjecateljica imala je čak 83 godine, a najmlađi samo 2) okupilo se s istim razlogom – kroz projekt Halo pomoć potpomognuti kvalitetu života starije životne dobi.

Adica je toga dana odjekivala smijehom, napetošću, uzvicima podrške i pobjedničkim usklicima. Natjecati se moglo u 20tak kategorija, a svaka je nagrađena zasluženim odličjima.

 

Foto album možete pogledati OVDJE

 

Vaš LC Vukovar