Moja lions priča - LC Dubrovnik sv. Vlaho

Slika korisnika Ankica Džono-Boban
Ankica Džono-Boban 5 listopada, 2024 - 21:51

Lions klub sv. Vlaho održao je u petak, 4. listopada u Galeriji Dulčić Masle Pulitika događanje pod nazivom „Moja lions priča“. Čitajući tekstove iz arhivskih dokumenata i onodobnog tiska, članovi kluba podsjetili su na višestoljetnu tradiciju humanitarnog rada u Dubrovniku i pomoći potrebitima.

Najdojmljiviji dio programa bilo je obraćanje video pozivom mlade Indijke, koju su dubrovački lionsi prigrlili i pomogli da preživi emotivno teške dane do povratka kući.  Uz ovaj kraj vezuju je uspomene na najteže trenutke gubitka svog zaručnika, ali će se istovremeno sjećati i svih onih ljudi koji su bili uz nju i obgrlili je svojom dobrotom. Njezin primjer pokazao je kako i zašto lionsi žele biti dijelom te velike lionističke svjetske obitelji koja ne poznaje granice ni razlike.

Povijesna šetnja karitativnim Dubrovnikom popraćena je glazbenom pratnjom violinistice Ane Dražinić i pijanistice Jelene Kovačević.

Programu je nazočio Guverner Distrikta 126 gospodin Robert Vulić, predsjednik Regije Jug gospodin Elvis Dadić te Tatjana Vukman, članica kabineta guvernera i koordinatorica za članstvo.