U OSIJEKU ODRŽANA XXIX. KONVENCIJA DISTRIKTA 126 – HRVATSKE

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 svibnja, 2023 - 09:01

U OSIJEKU ODRŽANA XXIX. KONVENCIJU DISTRIKTA 126 – HRVATSKE

U subotu 27. svibnja 2023. godine s početkom u 10,30 sati u predivnom prostoru NADBISKUPIJSKOG VIKARIJATA u Osijek održana je XXIX. KONVENCIJU DISTRIKTA 126 – HRVATSKE

Prije sjednice prisutne delegate njih 66 i 18 delegata koji su prisustvovali Konvenciji putem Zoom-a domaćini su obradovali nastupom Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Osijek 1862.  te Ivana i Marina Bulića u pratnji profesorice Ivančice Hinek iz Glazbene škole Franjo Kuhač u Osijeku.

Brođanke otputovale na Ohrid

Slika korisnika Suzana Mihelčić
Suzana Mihelčić 5 lipnja, 2023 - 16:56

Brođanke su ove godine naporno i savjesno organizirale akcije i prikupljale donacije. Kako bi zajedništvo i pozitivna energija po kojima je naš klub poznat ostali na visokoj razini, uputili smo se na putovanje do Ohrida. U razdoblju od 26. do 30. svibnja otkrile smo kulturna, povijesna i gastronomska bogatstva Sjeverne Makedonije, a pozitivna energija kojom smo se napunile pokretat će nove akcije.

Članicama kluba pridlužili su se i članovi LC Brod, kao i naš veliki prijatelj Siniša Jelkić iz LC Valpovo-Belišće.

Pametnica za poseban razred O.Š Juraj Šižgorić

Slika korisnika Tatjana Jukić
Tatjana Jukić 5 lipnja, 2023 - 13:39

Članicama Lions kluba „Luca“ Šibenik mali prijatelji iz Osnovne škole Jurja Šižgorića pokazali kako uz pomoć interaktivnog ekrana Pametnica na zabavan način uče školsko gradivo Šibenske lionsice su većinu svojih aktivnosti u prvim mjesecima ove godine posvetile radu za djecu. Uz to što su prikupljale igračke, slikovnice, odjeću i obuću koje su donirale dječjem odjelu šibenske bolnice, Luce su pokladno vrijeme, kao i vrijeme uskrsnih blagdana iskoristile za još jednu u nizu svojih humanitarnih akcija.

LC Split uspješno završio humanitarnu akciju

Slika korisnika Biljana Apostolska
Biljana Apostolska 5 lipnja, 2023 - 12:14

U organizaciji LC Split, pred punom dvoranom, uspješno je završena humanitarna akcija čija su sredstva namijenjena Županijskog udruzi slijepih i slabovidnih osoba. Predstava kazališta Moruzgva "Vla Vla Vlajland", u izvođenju glumice Ecije Ojdanić, izvrsno je bila prihvaćena od svih gledatelja. Nakon predstave, održan je domjenak za članove kluba i članove kazališta te štićenike županijske udruge. 

Pogled na golf 2023.

Slika korisnika Željko Palašek
Željko Palašek 5 lipnja, 2023 - 09:22
Dio subotnje ekipe.

Lions klub Zrinski je, zajedno s Udrugom za autizam Pogled iz Nedelišća, organizirao 5. humanitarnu akciju Pogled na golf, u subotu 3. lipnja 2023. na terenima Smart golfa ispred gradskih bazena Marije Ružić u Čakovcu. Šesterosatnu akciju podržala je, uz pedesetak igrača, i Ljerka Cividini gradonačelnica Čakovca. Sredstva prikupljena kao kotizacija za igranje golfa, te dobrovoljni prilozi posjetitelja prosljedit će se Udruzi Pogled za angažman stručnjaka u provedbi senzo-motoričkih aktivnosti za djecu s poremećajima iz spektra autizma.

Svečana sjednica i Charter Lions klub Salona

Slika korisnika Edo Kragić
Edo Kragić 4 lipnja, 2023 - 21:54

Lions klub Salona je primio dvije nove članice Anđela Lučin i Virni Vujanic na svečanoj sjednici i Charteru u hotelu President u Solinu.
Nakon svečanosti slijedilo je ugodno druženje na večeri uz bazene i glazbu uživo.
Ovom lijepom događaju nazočili su PDG Antonija Uglešić, PDG Vinka Mitrovic, PDG Branko Dragičević, VDG Robert Vulić, kao i mnogi predstavnici klubova iz regije.

Makarska Lions tenis turnir

Slika korisnika Edo Kragić
Edo Kragić 4 lipnja, 2023 - 21:29

Humanitarni teniski turnir u Makarskoj se održao 15. travnja u organizaciji LC Salona - ogranak Makarska

Turnir je protekao u veselom druženju i takmičenju, te predstavlja divan sportski događaj u sklopu akcija "Sportom protiv nasilja" povjerenstva regije Jug Distrikta 126 Hrvatske.

Sva prikupljena sredstva idu za donaciju HandbALLin, inkluzivni sportski program za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Bogatu donaciju HandbAll In će upotrijebiti za kupovinu rekvizita i opreme koja im je potrebna za rad s djecom u Makarskoj, s kojim su započeli ove godine.

U Osijeku održana 4.sjednica Vijeća guvernera i Vijeća za strategiju D-126 Hrvatska

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 svibnja, 2023 - 09:53

U Osijeku održana 4.sjednica Vijeća guvernera i Vijeća za strategiju D-126 Hrvatska

U Osijeku uoči Konvencije Lionsa Hrvatske održana je 4. Sjednica Vijeća guvernera i Savjetodavnog vijeća za provođenje strategije Lions Distrikta - 126 Hrvatska D - 126 u Lions godini 2022./2023. Godine u Hotelu Osijek sa početkom u 18 sati.

Sjednici su prisustvovali DG Alek Konić,1.VDG Milorad Stanić,2.VDG Robert Vulić, GST Vesna Boinović-Grubić, KOO za LCIF Željko Gucunski, tajnik kabineta Zlatko Janković-Miloš, PDG Nada Arbanas,PDG Branko Dragičević i PDG Darko Angebrandt.

LIONS CLUB OSIJEK DRUŽENJE SA ŠTIĆENICIMA „KLASJA“

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 25 svibnja, 2023 - 18:55

LIONS CLUB OSIJJEK

DRUŽENJE SA ŠTIĆENICIMA „KLASJA“

Lions club Osijek iz godine u godinu sve je bogatiji humanitarnim aktivnostima. Ionako prepoznat po svojim dobrotvornim akcijama, od koji su neke i distriktualnog karaktera, članovi ovoga 30+ godina staroga kluba (neki bi rekli – mladoga! -sic.), otvorili su ovih dana još jedan više nego zanimljiv susret i druženje. Ovoga puta, dobrano podmlađeni osječki lavovi organizirali su druženje sa štićenicima Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Klasje“.

LC Korzo: Završena akcija "Dajmo im da vide"

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 24 svibnja, 2023 - 10:29

Poznata akcija članica LK Korzo "Dajmo im da vide", što se već tradicionalno organizira uz Međunarodni dan slijepih i slabovidnih osoba, privedena je kraju. Riječkoj akciji pridružile su se i članice LK Mursa iz Osijeka pa je tako, ukupno, sakupljeno blizu 800 dioptrijskih i sunčanih naočala. Zapakirane u kutije,  članica LK Korzo,  Lidija Starčević sve je proslijedila u Ljubljanu gdje su ih preuzeli Jasna Marčić i Tadej Černivec, iz LK Ljubljana Barje. U četvrtak, 25. 5. iz Slovenije kreću put francuskog sabirnog centra.

Skupština LC Zrinski Čakovec izabrala novo rukovodstvo kluba

Slika korisnika Željko Palašek
Željko Palašek 24 svibnja, 2023 - 08:37
Nova predsjednica Nina Dražin Lovrec

Lions klub "Zrinski" Čakovec je u ponedjeljak 22. svibnja 2023. održao godišnju skupštinu kluba, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba i delegati na  konvenciji D-126 u Osijeku. Nova predsjednica kluba je Nina Dražin Lovrec, tajnik Željko Palašek, a Željka Rosenthal je nova rizničarka. Delegati na konvenciji bit će Miljenka Toplek i Željko Palašek. Dogovorene su aktivnosti na pripremi akcije Pogled na golf 2023. koja će se održati u subotu 3. lipnja 2023. od 10 do 16 sati. Delegacija kluba prezentirala je rad kluba gradonačelnici Čakovca Ljerki Cividini, u utorak 23.

6. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 24 svibnja, 2023 - 00:22

Nakon niza kišnih dana, sunce u Vukovaru dočekano je na najbolji način – sportsko-rekreativno-humanitarnom akcijom u organizaciji Lions kluba Vukovar, a koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života i boravak u prirodi.

Dana 20. svibnja 2023. godine u park-šumi Adica održao se već tradicionalni 6. po redu Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos, pod motom Trčim i pomažem.

Suorganizatori ovog projekta Lions kluba Vukovar su Grad Vukovar i Udruga Alumni VEVU.

Simon Triva predsjednik

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 22 svibnja, 2023 - 13:36

 

Članovi Lions kluba Šibenik održali su redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo za 2023./24. lions godinu. Za predsjednika je izabran Simon Triva dok su dopredsjednici Željko Krnčević, Zvonko Varošanec i Ante Bašić. . Na skupštini su jednoglasno prihvaćena i ostala imenovanja,a valja istaknuti da je izabran i novi rizničar. Tu će funkciju obavljati Denis Vlahov. Također su usvojeni izvještaj o radu kluba i financijski izvještaj za 2022./2023. godinu.

LC Korzo - volontiranje u dječjem domu

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 svibnja, 2023 - 21:24

- U Lions klub Korzo sam ušla jer sam znala da ću pomagati tamo gdje ja to najbolje znam i mogu, a to je područje zdravstvene pomoći, odnosno, terapije prilagođene osobama svih životnih dobi, od beba do starijih, rekla je naša članica Vlasta Gregurić Karabegović, diplomirani osteopat, viši fizikalni terapeut i shiatsu praktičar.

Kako je rekla tako je i učinila pa je naša lionesa krenula put Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, ali podružnica u Rijeci, u kojem su smještena djeca napuštena od svojih roditelja.

Lionsice Zarje i Korza obilaze Rijeku

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 svibnja, 2023 - 21:21

U okviru dvodnevnog boravka u Rijeci članice LC Zarja iz Maribora, u pratnji svojih domaćica iz LC Korzo, obilazile su poznate znamenitosti Grada koji teče. Krenule smo  s Mosta branitelja gdje je naš poznati povjesničar umjetnosti Thedor de Canziani počeo priču o bogatoj prošlosti grada i mjestima koje dobro poznaje, te neumorno brine da povijest Rijeke ne bude prepuštena zaboravu. Bura koja je pratila lijepo i toplo vrijeme za naše slovenske gošće bila je, također, zanimljivost kao i obilazak ulica i trgova.

LC Korzo Rijeka i LC Zarja Maribor potpisali Povelju o bratimljenju

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 21 svibnja, 2023 - 10:49

Naš cilj suradnje bit će u organizaciji i provedbi jednog ili više zajedničkih humanitarnih događaja godišnje, s naglaskom na dobrotvornoj povezanosti i prijateljstvu među klubovima naših gradova, te širenju međunarodne poruke mira i integracije koje donose lions klubovi dva distrikta i dvije prijateljske države, stoji u Povelji o bratimljenju koju su potpisale dvije predsjednice iz dva lions kluba. To su učinile Ljiljana Škugor, kao predsjednica Lions kluba Korzo iz Rijeke i Liljana Adanič, predsjednica Lions kluba Zarja iz Maribora.

Održan 3. sastanak Regije zapad

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 20 svibnja, 2023 - 10:05

Održan 3. sastanak Regije zapad

U četvrtak, 18.5. održan je treći sastanak predsjednika i tajnika regije Zapad. Predstavnici 8 klubova su u srdačnoj atmosferi zaokružili do sada učinjeno, uz izraženo zadovoljstvo lijepim akcijama i susretima. Izdvojili bismo međunarodne susrete kao što je projekt Gornji Jadran koji okuplja klubove iz pograničnih područja Slovenije, Italije i Hrvatske; kontakte naših Lionsa sa klubovima u Malti i Istanbulu; posjet LC Novigrada bratimljenom klubu u Novom Sadu. I za kraj, bratimljenje LC Korzo sa LC Maribor.

Stranice