Simpozij NEW VOICES – NEW CHALLENGES

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
subota, 10 travnja, 2021 - 17:00 do 19:00
Adresa: 
Zoom
Zoom
Hrvatska

Poštovane članice/članovi Lions klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije,  Slovenije i Srbije!

S velikim vas veseljem pozivamo na ovogodišnji simpozij  NEW VOICES Lions Club International 

                                                      NEW VOICES – NEW CHALLENGES

Simpozij se održava 10. travnja 2021. godine, od 17 do 19 sati, online uz pomoć aplikacije ZOOM, a cilj mu je afirmirati žensku snagu Lionsa i potaknuti članice da se snažnije pojavljuju kao nositeljice novih ideja i projekata te da svojim djelovanjem šire ideju lionizma kao pokretačkog motora zajednice. Ambicija nam je i da privučemo novo članstvo te potaknemo osnivanje novih Lions klubova.    

Što je NEW VOICES u Hrvatskoj?

Svaka zemlja ima svoje posebnosti, pa tako u svijetu ima zemalja u kojima se žene još uvijek bore za pravo glasa i samostalnost. U takvim sredinama NEW VOICES potiče članstvo da pomogne takvim zajednicama osnivanjem ženskih klubova i učlanjivanjem žena u LCI, jer takav oblik udruživanja pridonosi jačanju samosvijesti tamošnjih žena.

Žene u Europi imaju zajamčena temeljna prava i zato nama NEW VOICES otvara novu mogućnost kreativnog rada, volontiranja, edukacije i prenošenja znanja i iskustva na dobrobit zajednice u kojoj djelujemo. NEW VOICES je nadogradnja standardnih aktivnosti i načina djelovanja LCI.

 Teme simpozija su:

1.           Poticanje ženskog poduzetništva i udruživanja u kriznim uvjetima – tematska predavanja

2.           Uspješni primjeri:

      Priča o udruzi Otvoreno Kamensko: Prvih 10 godina

      Priča o Udruzi žena poduzetnica Banovine: Krize su naša stvarnost

 

Prvom temom bit će obrađeno nekoliko aspekata važnih za izlazak žena iz njihovih komfornih zona i upuštanje u poduzetničke projekte u kriznim vremenima kao što su pandemija, potresi, ekonomska kriza, gubitak radnog mjesta zbog propasti poduzeća. Predavanja će govoriti o snazi ženskog poduzetništva, krizi kao prilici za zaokret te o poslovnoj psihologiji, odnosno o tome zašto netko uspije, a netko drugi ne.

Druga tema predstavit će dva primjera iz života, koja mogu djelovati motivirajuće na članice Lions klubova da se uključe i podupru napore i žensku viziju opstanka i razvoja njihove mikro zajednice.

•             Udruga Otvoreno Kamensko osnovana je prije 10 godina, a osnovale su je tekstilne radnice kojima je tvornica u kojoj su radile u mutnim okolnostima likvidirana. Aktivirale su svoje znanje i iskustvo te uz snažnu potporu društva pokrenule radionicu u kojoj su stvorile nove poslove i radna mjesta. 

•             Udruga žena poduzetnica Banovine osnovana je 2018. godine, a osnovalo ju je dvadesetak žena jer su shvatile koliko je važno umrežavanje i razmjenjivanje iskustava i znanja. Među osnivačicama Udruge su vlasnice OPG-ova, različitih obrta, knjigovodstvenih servisa, pilane, ugostiteljskih poslova…, žene koje se bore za opstanak na području na kojemu su još vidljiva ratna stradanja.   

Molimo Vas da se registrirate unaprijed na link:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcod-2urD4rGdDdjOjJh2yNxmK2cjAmgtQ9

Nakon registracije zaprimiti ćete potvrdu na vaš e - mail sa svim informacijama oko on line sastanka

Detaljan raspored tema i govornika šaljemo  30.03.2021.

S poštovanjem,

Sandy Lovković, Koordinatorica  NEW VOICES - NEW CHALLAGES ZAGREB 2021.

Guvernerica D-126 Vinka Mitrović

Prijave od: 
petak, 12 ožujka, 2021 do ponedjeljak, 5 travnja, 2021
Kapacitet: 
100 mjesta