Zadrani na proslavi obljetnice LK Celje Mozaik

 

 

Svega 15 dana nakon što su  na Konvenciji Lionsa Hrvatske obilježili svoju 20-tu godišnjicu, članovi Lions kluba Zadar su se pridružili obljetničkom slavlju Lions kluba Celje Mozaik s kojim su se bratimili još 2004. godine i od tada njeguju prijateljstvo uz redovite međusobne posjete. Uz brojne druge goste tamo su bili i predstavnici klubova Svetline iz Skopja, Zrinjevac iz Zagreba i muškog kluba Celje s kojima su dame iz Mozaika također zbratimljene.

Slavlje je počelo svečanom akademijom u Knežje dvoru, dirljivom priredbom na kojoj su se predstavile utemeljice i sve aktivne te neke od bivših članica kluba.  Od brojnih govornika moglo se čuti što su sve članice Mozaika u prvih 20 godina napravile i postale jedan od vodećih klubova Slovenije s nizom prepoznatljivih akcija i brojnim priznanjima. I tom je prigodom, svakoj od njih, aktualni guverner uručio posebno priznanje, a mnogi od prisutnih donijeli su darove. Zadrani su im predali prelijepu sliku na svili svoje članice Marije Višić Guine te svakoj članici bočicu zadarskog Maraschina. Posebno emotivno popraćen je govor predsjednice Kluba, prve ženske guvernerice Slovenije i jedne od „motora“ Mozaika, Lorene Hus.

Subota je protekla u veselom zajedničkom druženju, obilasku Žaleca, tamošnjeg muzeja piva i pivske fontane te odlasku na piknik na kojemu su članice Mozaika još jednom pokazale inovativnost ideja, i prije svega, bogatstvo i privrženost lajonističkom načinu življenja. U kratko, proslava i druženje za pamćenje.

Galerija: