XXIV. Konvencija Lionsa Hrvatske, Zadar 26.5.2018.

U Zadru, 26.05.2018 g. u Hotelu Donat održana je XXIV. Konvencija Lionsa Hrvatske. Na Konvenciji su usvojeni izvještaji o radu i financijskom poslovanju Distrikta u mandatu DG Mladena Kajganića, usvojena s Strategija djelovanja zajednice Lions klubova D-126 Hrvatska od 2018. do 2023. Godine, poslovnik o izboru kandidata za drugog viceguvernera Distrikta 126 Hrvatska, raspodjela sredstava ostvarenih na humanitarnoj regati Lions regati „Jedrima protiv droge“ 2018., informacija o radu Leo Distrikta 126 u Lions god.2017./18.

Kao posebno značajno je da je i usvojena kandidatura D-126 za organizaciju Europa foruma 2021 godine u Hrvatskoj.

Na konvenciji su prema očekivanju izabrani novi dužnosnici Distrikta za Lions godinu 2018./19. Sanja Paprenjak za Guvernericu, Darko Ćuruvija za 1.VDG-a, a Vinka Mitrović kao kandidat Regije JUG za 2.VDG Distrikta. U kabinetu Guvernerice su još i KOO za GLT Mirjana Čusek Slunjski, KOO za GMT Milorad Stanić , KOO za GST Željko Gucunski, KOO za Leo distrikt Filip Stipančić i KOO Za LCIF DG Mladen Kajganić, a dužnost tajnika kabineta obnašati će Zlatko Janković-Miloš. Na Konvenciji su dodijeljena priznanja Guvernera zaslužnim klubovima i pojedincima, priznanja međunarodnog predsjednika LCI i dva najznačajnija priznanja Melvin Jones Jasni Per Kožnjak iz LC Vereucha iz Virovitice i Barbari Milčić iz LC Kontesa Nera iz Zagreba.

Na kraju Konvencije buduća Guvernerica je prezentirala ciljeve u svojoj Lions godini, a Konveciji su se obratili cijenjeni gosti konvencije Phil Nathan PID Lions internacional i istaknuti Lions iz UK, Nikolaus Ruppert 1.VDG distrikta 111 BN iz Njemačke, Sonja Bojadžijeva 1.VDG Makedonije, Nebojša Davidovski PDG Makedonije i Sabina Mujezinović predsjednica zone BIH-a.

Konvencija je uz učešće preko 100 delegata iz skoro svih klubova protekla u izuzetno lijepom ozračju što i zaslužuje jedna vrlo uspješno realizirana Lions godina u kojoj smo došli na 59 klubova i + 24 člana u odnosnu na prethodnu godinu što sada već predstavlja trend rasta broja Lionsa i broja klubova već drugu godinu zaredom. Nadamo se da će se taj trend i nastaviti.

Velike zasluge za uspješnost rada konvencije ima i LC Zadar kao izvrstan domaćin svih događanja u Zadru prvu večer, na izletu po Zadru i na svečanosti povodom 20. obljetnice djelovanja LC Zadra, ali o tome u posebnom prilogu.

Do sljedećeg susreta na jubilarnoj XXV. Konvenciji u Valpovu 2019.godine, mi služimo i dalje kao Anđeli humanosti.

 

Galerija: