Vukovarski gimnazijalci i LC Vukovar obilježili Dana planeta Zemlje

Slogan ovogodišnjeg Dana planeta zemlje je „Trees for the Earth“ čime se svakog stanovnika Zemlje želi potaknuti na analizu svojih navika i da malim promjenama svog ponašanja napravi nešto za naš planet. Subota je bila predviđena za sadnju sadnica ukrasnih šimšira ispred zgrade Gimnazije u Vukovaru,  s ciljem podizanja kvalitete prostora i povećanja bioraznolikosti gradske površine a time i uljepšavanje postojeće arhitekture same škole.

Pored vrijednih vukovarskih gimnazijalaca, predvođeni ravnateljem škole Davorom Šijanovićem i razrednicama Natašom Vinković, Kristinom Kristek i Sanjom Pavlović Šijanović, akciju su podržali i sufinancirali Volonterski centar Vukovar i Lions klub Vukovar. Ovo je nastavak vrlo uspješne suradnje vukovarskih gimnazijalaca i Lionsa grada Vukovara. Vrijednost sadnica i zemljanih radova koje je izvela vukovarska tvrtka Volko d.o.o. iznosi nekoliko tisuća kuna.

Gimnazija Vukovar ponosni je nositelj Zlatnog statusa međunarodne „Eko škole“  koji  predstavlja neprestani poticaj na provođenje različitih ekoloških aktivnosti i projekata s ciljem ispunjavanja zadanih smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš.  

„Učenici su bili izuzetno motivirani i s veseljem su prihvatili ovu našu zajedničku akciju svjesni činjenice da je naša zemlja – naš dar koji se mora cijeniti ali i odgovornost da se mora učiniti nešto što će ostati sačuvano za generacije koje dolaze nakon nas. Potaknuti sloganom, Međunarodni Dan planeta Zemlje obilježili  smo visokom razinom odgovornosti prema planetu na kojem živimo a samim aktivnostima smanjili negativan utjecaj na životnu sredinu, ozelenili okoliš škole i pokazali kako je i uz nove tehnologije, moguće  živjeti zeleno“, istaknula je profesorica Kristina Kristek i zahvalila se vukovarskim Lionsima na pomoći.

Iznimno smo ponosni na naše vukovarske gimnazijalce i najavljujemo nastavak daljnje suradnje, a to je već 14. svibnja u Adici na manifestaciji „Vukovarski cross – Hrvatskoj na ponos“.

 

Fotto album možete pogledati OVDJE

Vaš LC Vukovar

Galerija: