Vrlo zapaženo sudjelovanje delegacije Distrikta 126 Hrvatska na Lions Europa Forumu 2018 u Skopju

Vrlo zapaženo sudjelovanje delegacije Distrikta 126 Hrvatska na Lions Europa Forumu 2018 u Skopju

Predvođena guvernericom našeg Lionsa Distrikta Sanjom Paprenjak, velika delegacija dužnosnika i članova Lionsa i Leića imala je vrlo zapažen nastup na proteklom najvećem godišnjem okupljanju Lionsa Europe, Lions Europa Forumu koji se održao od 25.-28. listopada u Skopju, Makedonija.

Sigurno daleko najznačajnija stvar koja se dogodila na Forumu je prihvaćanje kandidature našeg distrikta za organizaciju Lions Europa Foruma u Zagrebu 2021. godine.To je svakako posljedica i plod upornog međunarodnog angažmana naših dužnosnika i članova proteklih 4-5 godina. 

Osim tog važnog događaja, članovi naše delegacije aktivno su sudjelovali na svim sesijama Foruma, i to kao predsjedavajući, kao predavači ili kao aktivni sudionici raznih prezentacija i radionica.

PDG Dražen Melčić, kao član organizacionog odbora, prezentirao je ovog puta najveći projekt našeg Distrikta, humanitarnu međunarodnu regatu „Jedrima protiv droge“ čak na tri sjednice Foruma: na Euro-Azijskom Odboru, na Mediteranskoj konferenciji i na sesiji pod nazivom „New ways to promote Lionism“, kojoj je ujedno i predsjedao. GST DC Željko Gucunski je na istoj sesiji prezentirao ovogodišnji projekt našeg Distrikta „Vinograd doborote“, i pobudio veliki interes Lionsa Europe.

Prvi puta na jednom Lions Europa Forumu, Distrikt 126 Hrvatska je imao i svoj štand, na kojem su se prezentirali naši projekti. To se pokazalo kao pun pogodak jer su sudionici Europa Foruma iz cijele Europe upravo opsjedali štand na kojem su naši članovi davali informacije na svim jezicima i dijelili materijale koje su donijeli.

Članovi Delegacije su vrlo uspješno iskoristili ovu priliku da prodube postojeća i sklope nova prijateljstva i poznanstva među Lionsima Europe.

Bez pretjerivanja se može reći da je Lions Distrikt Hrvatske na ovom Europa Forumu postigao potpunu međunarodnu afirmaciju i veliku popularnost. Može se reći da je Lions Distrikt 126 Hrvatska bio otkriće i hit na ovoj važnoj ne samo Europskoj nego i široj, konferenciji.

Galerija: