Viva Las Vegas!

Dragi suradnici, lionsi, prijatelji moji!

Svečani trenutak skidanja epolete sa guvernerske značke 2018/2019 obilježava početak radne godine i služenja Guvernera/Guvernerice i njegovog tima Lions internacionalnoj organizaciji, svom Distriktu, svima u svojoj zemlji i svakome kome treba pomoći. Internacionalna predsjednica 2018/19 je Gudrun Yngvadottir, prva žena internacionalna predsjednica. Dolazi s Islanda. Mi smo volonteri. Služimo jer smo osvjestili potrebu u sebi za pomaganjem slabijima od sebe jer oni više i bolje ne mogu, kao i boljima od sebe jer je put do uspjeha zahtjevan i bolji od nas trebaju svaki naš napor da bi otišli  više i dalje  jer mogu.

Ovdje, u Las Vegasu sam nakon dvije godine vođenih priprema i edukacija, zaslužila sam certifikat za lidera distrikta jer posjedujem viziju i unutarnji entuzijazam koji mi služi da naučena znanja i alate primjenim za uspješno provođenje ciljeva koje smo kao tim postavili. Kao tim.

Naši postavljeni ciljevi u D 126 Hrvatska  za godinu 2018/2019 su:

  1.  primanje 120 novih članova
  2.  poticanje i osnaživanje Leo članstva te transfer znanja i ideja između Leo članova  i lionsa
  3.  predviđeno osipanje članstva: ne veće od 82 člana.
  4.  novi lions klub s muškim članstvom
  5.  LCIF projekt : želimo postići standard uplate na bazi 1/godina, po svakom članu u klubu do 10 USD.   kao i promicanje donatorskih uplata u  ovaj fond.
  6. želimo jako i strukturirano žensko članstvo koje je u D 126 na dobroj postotnoj razini od 48%.
  7. prepoznavanje lidera među nama i organiziranje  edukacija za lidere.

Liderstvo/ vođenje moguće je samo jakom sinergijom svih nas strukturiranih u timove (GLT; GST;GMT) Samo timski rad može dovesti do ostvarenja ciljeva.

A, zašto mi to radimo, kakav je to poriv za stvoriti bolji svijet?

Jednostavan. S tim se rodimo i bez takvog života ne možemo. Svrhoviti smo ljudi i iznutra predpostavljeni potrebi davanja i primanja.

Za vrijeme edukacija u Las Vegasu, motivacijski govornici bile su nam iznimne osobe:

  • Nadia Commaneci iz svijeta sporta
  • Sanjay Gupta: neurokirurg i savjetnik za zdravlje na CNN
  • G.Bush junior: 43. predsjednik USA, političar

Svi troje imaju bogatimo životno iskustvo i poruku: Nama se da!

Pozivam vas da zajedno postignemo ciljeve koje smo odredili. Pozivam vas da koristimo potencijal organizacije u kojoj smo članovi i svoj entuzijazam kako bismo svijet u kojemu jesmo učinili približno idealnim društvom.

Pozivam vas da svojom svjesnošću djelujete tako da razbijate predrasude! Pozivam vas da  zajedničkim radom služimo! Pozivam vas na svjesne odluke. Samo svjesna osoba može naći pravi put.

Svjesnost je svjetlost!

Pozdravljam vas našim pozdravom:

WE SERVE!

Sanja Paprenjak, Guvernerica D 126 Hrvatska

 

Galerija: