U Vukovaru održana 1.sjednica PKG D-126 Hrvatska

U Vukovaru održana 1.sjednica PKG D-126 Hrvatska

U subotu 7. rujna 2019. godine u Hotelu Lav u Vukovaru uz prisustvovanje 70 Lionsa iz cijele Hrvatske održana je  1. sjednica proširenog Kabineta Guvernera D - 126 Hrvatska.U odsutnosti Guvernera Darka Ćuruvije zbog više sile, sjednicom je predsjedala 1.VDG Vinka Mitrović.

Pored najviših dužnosnika našeg distrikta sjednici je prisustvovao PID Miklos HORVATH GMT 4C Area Leader iz susjedne Mađarske.

Prije početka sjednice 1.Viceguvernerica je uručila insignije svim dužnosnicima u Distriktu, IPDG Sanja Paprenjak je uručila Viceguvernerici lanac kao i nagrade guvernerice i priznanja prošlogodišnje međunarodne predsjednice pojedincima Ilijani Palčec,Đurđi Protić,Mariju Perici te LC Novigrad,Valpovo Belišće,Sv.Vlaho Dubrovnik i LC Zrinjevac za uspješnu organizaciju kabineta i konvencije.

Zatim su podjeljeni i certifikati za Guinding lione.

Na sjednici su podneseni izvještaji o događanjima između Konvencije i ove sjednice - 1.VDG Vinka Mitrović, održanoj  102. Konvencije LCI u Milanu - GST Željko Gucunski,  Izvješće o realizaciji Kampa mladih u Poreču i razmjeni mladih u Lions godini 2018./2019. – Zlatko Janković-Miloš , Izvješće o priprema za Europa forum 2021 u Zagrebu – PDG Dražen Melčić. A i predloženi su planovi koordinatora Distrikta – GAT TIM za 2019./20.g.

-  Plan aktivnosti GMT tima – Frano Mika

-  Plan edukacija - Mirjana Čusek Slunjski, GLT koordinator  - 5 min

-  Plan aktivnosti u  - Željko Gucunski, GST koordinator –5 min

-  Plan aktivnosti KOO za Leo distrikt- Filip Stipančić – KOO za Leo Distrikt 5 min

-  Plan aktivnosti KOO za LCIF- KOO za LCIF PDG Mladen Kajganić 5 min

-  Planovi i programi trajnih distriktualnih povjerenstava – Vinograd dobrote (Đurđa Protić) i Regata(Dražen Melčić)

Izvješće RC o stanju u klubovima i članstvu po Regijama podnijeli su  Predsjednice/ci Regija (Vesnica Mlinarević – istok , Kruno Šimunović-sjever, Frano Mika – zapad, Tatjana Jukić)

Na sjednicu su usvojeni prijedlozi za članove Povjerenstva za pripremu Europa Foruma 2021 u Zagrebu i članovi GMT tima za ovu Lions godinu.

Zatim je usvojen prijedlog da od ove Lions godine Kamp mladih bude u nadležnosti 1.viceguvernera jer se odvija u njegovoj Lions godini što je i prihvaćeno, kao i prijedlog PDG Mirka Barišića koji je usvojen na Vijeću Guvernera da se održi humanitarna utakmica između GNK Dinamo i NK Vukovar 91 ili selekcije Vukovara i šire regije u Vukovaru u proljeće. U ovu aktivnost bi se  trebali uključiti svi Lionsi regije istok, a sredstva bi bila namijenjena za školovanje siromašne djece iz Vukovara.

Galerija: